Občasnik št. 5 - maj 2020

Društvo paraplegikov SP
UVODNE BESEDE

Pozdravljene članice in člani!

“Koroncev” smo se za nekaj časa rešili – vsaj upam!
Predlagam, da ponovno začnemo z dejavnostmi v društvu, seveda z upoštevanjem vseh predpisov, ki še veljajo (nošenje mask in umivanje ter razkuževanje rok).
Z masažo smo že pričeli, kegljanjem tudi, nekaj nujnih prevozov smo tudi že opravili, tako da se lahko sedaj vsi prijavljate.
Z namiznim tenisom in plavanjem pa bomo za sedaj zaključili, ponovno vas k udeležbi povabimo jeseni.

PRETEKLA DOGAJANJA NA DRUŠTVU
  • V tem mesecu dogodkov ni bilo, razen začetka zgoraj napisanih aktivnosti.

• Na izrednem Zboru članov, kjer smo glasovali o nezaupnici Nadzornemu odboru zaradi kršenja 7. točke 16. člena Statuta smo z 12 glasovi za razrešitev in 13 proti izglasovali zaupnico Nadzornemu odboru.

• Klavdij Leban je podal dober predlog in sicer, če kašnega člana zanima, da bi pridobil psa, izučenega za pomoč invalidu. Člani, ki imajo primerne bivalne pogoje in so samostojni pri uporabi invalidskega vozička, lahko na upravni enoti vložijo vlogo za pridobitev psa pomočnika, s katerim se bodo skupaj izšolali. Stroške nakupa in šolanja psa pomočnika krije Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Člani, ki bi bili zainteresirani naj se do 5.6.2020 prijavijo na društvo in potem bi se z vaditeljico Majo zmenili za srečanje na društvu.
PRIHODNJA DOGAJANJA NA DRUŠTVU
  • Tudi letos bomo organizirali kopalne dneve v Pacugu.
    Zainteresirane člane prosim, da se prijavijo na društvu.
    Ko bo bazen odprt bomo prijavljene sproti obveščali o terminih.
    Prijave sprejemamo na društvu do 10.6.2020.

• Kot ste bili obveščeni že v enem prejšnjih občasnikov imamo rezervirano hiško v Semiču in to že naslednji teden, od 2. do 7. junija.
    Vabljeni vsi člani, še posebej vabim nove člane, kakor tudi vse ostale člane, ki tam še niste bili, da si ob prijetnem bivanju v domu, ogledate še Belo krajino.
    Prijave sprejemamo na društvu do 1.6.2020.

• Čas je za piknike! Vabimo vas na društveni piknik, ki ga bomo organizirali v soboto, 20.6.2020 nekje v okolici Nove Gorice.
    Vladimir bo še poiskal primerno lokacijo in pripravil aktinosti, ki se bodo ob dogodku odvijale. Na lanskoletnem pikniku se nas je zbralo kar lepo število, upam, da bo tako tudi tokrat.
    Prijave sprejemamo na društvu do 10.6.2020, takrat boste tudi seznanjeni o točni lokaciji. Lepo vabljeni!

• Organizirali bomo tudi kolesarjenje. Tokrat bo pot potekala po kolesarskih stezah v okolici Nove Gorice. Zbrali se bomo pred našim društvom in sicer, 26.6.2020 ob 14.00 uri.
    S seboj prinesite obilo dobre volje in polne baterije, za ostalo poskrbimo mi!
    Prijave sprejemamo na društvu do 10.6.2020.

• Ponovno vas obveščamo, da imamo na društvu kar nekaj materiala za inkontinenco, ki ga lahko prevzamete. Na zalogi imamo tudi plašča in zračnice za vozičke, gumice za bergle, sposodite si lahko sedežno blazino, nastavek za WC školjko in električni voziček.

Matej GRUDEN  l.r.
Predsednik