Občasnik št. 7-8 - julij-avgust 2020

Društvo paraplegikov SP
UVODNE BESEDE

Pozdravljene članice in člani!

Poletje se počasi poslavlja in s tem pričenja jesen. Poskusimo jo čim bolj izkoristiti za druženje in gibanje v naravi, kolikor nam bo vreme še dopuščalo. V prejšnjem občasniku sem vas seznanil z vse slovensko akcijo za vse gibalno ovirane GOGO 2020 - GIBALNO OVIRANI GORE OSVAJAJO. Žal v našem društvu ni bilo člana, ki bi ga to zanimalo in bi se prijavil do roka! Še vedno vam predlagam, da se prijavite direktno pri organizatorju vsaj za pohod na Čaven, ki bo v nedeljo 6.9.2020.

PRETEKLA DOGAJANJA NA DRUŠTVU
  • V juliju in avgustu aktivnosti članov na društvenih dejavnostih ni bilo, so pa potekale aktivne priprave referenta za šport glede Hrovatinovega memoriala v atletiki, ki ga bo letos gostilo naše društvo. Tudi dogovori za nakup kombija in predelavo le tega so bili izpeljani.
PRIHODNJA DOGAJANJA NA DRUŠTVU
AKTUALNA OBVESTILA
  • v Zdravstvenem domu Nova Gorica so od pričetka letošnjega leta bogatejši za delovanje nove enote, namenjeni izboljšanju duševnega zdravja občanov. Psihiatrična ambulanta v ZD Nova Gorica se je namreč reorganizirala v novo enoto – Center za duševno zdravje odraslih.  Ta je sedaj sestavljen iz dveh delov, in sicer dela, ki nudi ambulantno obravnavo in dela, ki nudi skupnostno psihiatrično obravnavo posameznika. Za ostale informacije pokličite na društvo.

• Obveščamo vas, da lahko bone za dopust koristite tudi v našem domu paraplegikov v Pacugu in počitniških hišicah v Čatežu.

• Na Zboru članov smo se dogovorili, da lahko vsi člani svoje predloge, ideje, pobude, želje pa tudi graje in nestrinjanja z načinom delovanja društva pismeno pošljete na navaden ali elektronski naslov društva. Vse bomo obravnavali na Upranem odboru in vam pisno odgovorili

• Obveščamo vas, da imamo na društvu kar nekaj materiala za inkontinenco, ki ga lahko prevzamete. Na zalogi imamo tudi plašče in zračnice za vozičke, gumice za bergle, sposodite si lahko sedežno blazino, nastavek za WC školjko in električni voziček.

• Na zalogi je še nekaj tanjših gum za uporabo v prostorih, ki jih lahko na društvu prevzamete brezplačno.

Matej GRUDEN  l.r.
Predsednik