Občasnik št. 9 - september 2020

Društvo paraplegikov SP
UVODNE BESEDE

Pozdravljene članice in člani!

Pa ga imamo! Nov kombi namreč. Po nekaj letnem trudu nam je le uspelo. Žal na srečanju v soboto nismo mogli narediti svečanega prevzema, ker do petka nismo vedeli ali bo nared ali ne. Bomo to storili pa v naslednjih mesecih, če nam ne bo kakšen covid ponagajal.

PRETEKLA DOGAJANJA NA DRUŠTVU
  • V začetku septembra smo gostili in skupaj z ZPS organizirali 51. Hrovatinov memorial v atletiki. Trije naši člani so se uvrstili med prve tri in dobili medalje. Pohvale našemu referentu za šport Aneju za brezhibno organizacijo dogodka.

• Naši člani so se udeležili kolesarjenja po slovenski obali, ki ga je tokrat organiziralo DP Istre in Krasa.

• Naš član Vlado se je udeležil “golažjade”, to je meddruštveno tekmovanje v kuhanju golaža, ki ga vsako leto organizira mariborsko društvo.

• Konec septembra smo organizirali društveno srečanje v Solkanu. Najprej smo si ogledali njegove znamenitosti, kasneje pa smo se družili v Kajakaškem centru ob reki Soči. Ravno tako vse pohvale referentu za družabno dejavnost Vladu, ki je vse organiziral.
PRIHODNJA DOGAJANJA NA DRUŠTVU
  • Na društvu bomo organizirali predstavitev posebne masažne blazine, ki je zelo primerna za invalide. Ima veliko možnosti nastavitev, tudi magnetno terapijo in terapijo z infra žarki. Blazino boste seveda lahko preizkusili in bo ostala na društvu še cel oktober v brezplačni uporabi. Predstavitev bo v sredo, 7. oktobra ob 14.00 uri.
    Prijave sprejemamo na društvu do 5.10.2020.

• Organizirali bomo predavanje o konoplji in njeni uporabi. Po tem nam bodo predstavili tudi njihove izdelke z možnostjo nakupa. Predavanje bomo izvedli v sredo, 28.10.2020 ob 14.00 uri v prostorih društva.
    Prijave sprejemamo na društvu do 5.10.2020.

• Kot vsako leto bomo tudi letos v oktobru pričeli z aktivnostmi. Prijavite se lahko na plavanje, kegljanje, namizni tenis, biljard in pikado.

• Masažo ali razgibavanje se bo izvajalo na društvu in na domu, če bo to kdo želel. Društvo bo to subvencioniralo kot pretekla leta. Uro in kraj aktivnosti vam bomo sporočili naknadno.
AKTUALNA OBVESTILA
  • Obveščamo vas, da lahko turistične bone za dopust koristite tudi v našem domu paraplegikov v Pacugu in počitniških hišicah v Čatežu.

• Na Zboru članov smo se dogovorili, da lahko vsi člani svoje predloge, ideje, pobude, želje pa tudi graje in nestrinjanja z načinom delovanja društva pismeno pošljete na navaden ali elektronski naslov društva. Vse bomo obravnavali na Upranem odboru in vam pisno odgovorili.

• Obveščamo vas, da imamo na društvu kar nekaj materiala za inkontinenco, ki ga lahko prevzamete. Na zalogi imamo tudi plašče in zračnice za vozičke, gumice za bergle, sposodite si lahko sedežno blazino, nastavek za WC školjko in električni voziček.

• Na zalogi je še nekaj tanjših gum za uporabo v prostorih, ki jih lahko na društvu prevzamete brezplačno.

• Morda nekateri na veste, da vam pripada popravilo vozička in sicer po potrebi in v višini 50% vrednosti vozička. Tako vam na servisu brezplačno zamenjajo vse izrabljene dele, vključno z gumami. Voziček odpeljete k pooblaščenem serviserju, ta opravi servis, vi samo podpišete, da je bil opravljen. Ni potrebno prej k svojemu zdravniku!

Matej GRUDEN  l.r.
Predsednik