Občasnik št. 11 - november 2020

Društvo paraplegikov SP

UVODNE BESEDE

Pozdravljene članice in člani!

Ta občasnik bo zelo kratek, ker glede na situacijo nimamo kaj poročati oz. načrtovati. Kot vidite iz medijev Koronavirus žal še ne popušča, tako, da bodo morale tudi društvene dejavnosti še počakati na boljše čase. Kot kaže tudi našega tradicionalnega novoletnega srečanja žal ne bo mogoče izpeljati.
S programom Prevozi pa bomo nadaljevali dokler bo to mogoče.
Pozivam pa vse člane, ki bi si želeli društveni koledar, da to sporočijo do 6.12.2020.
Kljub vsemu vam želim, da ta veseli december preživite čim lepše in v krogu svojih najbližjih.
Ostanite zdravi!

V tem času, ko je javno dogajanje omejeno in vse zaprto imate več časa za razmišljanje, zato bi vas ponovno pozval, da nam sporočite, kaj bi vas zanimalo, česa bi se udeležili, če bi organizirali na društvu. Nam počasi zmanjkuje idej…

STAREJŠE OBJAVE

• Na Zboru članov smo se dogovorili, da lahko vsi člani svoje predloge, ideje, pobude, želje pa tudi graje in nestrinjanja z načinom delovanja društva pismeno pošljete na navaden ali elektronski naslov društva. Vse bomo obravnavali na Upranem odboru in vam pisno odgovorili.

• Obveščamo vas, da imamo na društvu kar nekaj materiala za inkontinenco, ki ga lahko prevzamete. Na zalogi imamo tudi plašče in zračnice za vozičke, gumice za bergle, sposodite si lahko sedežno blazino, nastavek za WC školjko in električni voziček.

• Na zalogi je še nekaj tanjših gum za uporabo v prostorih, ki jih lahko na društvu prevzamete brezplačno.

• Morda nekateri na veste, da vam pripada popravilo vozička in sicer po potrebi in v višini 50% vrednosti vozička. Tako vam na servisu brezplačno zamenjajo vse izrabljene dele, vključno z gumami. Voziček odpeljete k pooblaščenem serviserju, ta opravi servis, vi samo podpišete, da je bil opravljen. Ni potrebno prej k svojemu zdravniku!

Matej GRUDEN  l.r.
Predsednik