Občasnik št. 3 - april 2021

Društvo paraplegikov SP

UVODNE BESEDE

Pozdravljene članice in člani!

Ponovno se vam oglašam po enomesečnem premoru zaradi vsem vam že dobro znanih stvari. Upam, da je bilo to res zadnje zaprtje zaradi tega korona virusa in da bomo lahko v prihodnje ponovno normalno delovali in izvajali naš program. V nadaljevanju vam sporočam, kaj smo kljub temu uspeli realizirati na društvu in kaj nameravamo v naslednjem mesecu. Seveda bo to mogoče le, če boste vi sodelovali zato vas pozivam, da se prijavljate na dejavnosti in dogodke, ki vas zanimajo in jih organiziramo.
Kot pa že večkrat rečeno in napisano: IZRAZITE SVOJE ŽELJE!

PRETEKLA DOGAJANJA NA DRUŠTVU

• Praznovanja ob dnevu žena nismo izvedli zaradi premajhnega števila prijav članic
  • Izpeljali smo društveni turnir v pikadu, žal je bila udeležba skromna
  • Za letovanje v naši kamp prikolici v kampu Adria v Ankaranu so se prijavili 4 člani društva
  • A pomočjo multimedijskih kanalov smo izpeljali Zbor članov društva na daljavo
  • Posodobili smo informacijski sistem in podatkovne baze
  • Na društvu smo nabavili dve knjigi - turistični vodnik za invalide z naslovom Z VAMI BOM NA RAJŽO ŠEL. V vsaki knjigi je opisanih 52 turističnih, cerkvenih in zgodovinskih točk, ki jih lahko gibalno ovirani posamezniki obiščejo na enodnevnih izletih. Raztezajo se vse od Prekmurja do Primorske, ena od možnosti za izlet pa se nahaja celo onkraj slovenske severne meje. Knjigi si lahko sposodite na društvu za določeno obdobje.

PRIHODNJA DOGAJANJA NA DRUŠTVU

• Z mesecem majem pričenjamo s treningi v atletiki. Potekali bodo na špotnem stadionu v Novi Gorici in sicer vsak četrtek med 16 in 18 uro. Vse zainteresirane člane prosim naj se čim prej prijavijo na društvu, da bo lahko referent za šport pripravil program treninga poiskal primerno število prostovoljcev za pomoč.
  • Vsi ste na dom že dobili vabilo za koriščenje nastanitvenih kapacitet, ji vam jih nudimo v okviru Zveze paraplegikov Slovenije. Ravno tako ste prejeli vabilo za koriščenje obnovitvene rehabilitacije v enem od zdravilišč ali v našem Pacugu. Glede na to, da smo bili sedaj dalj časa “zaprti” in da se epidemiološka slika izbolšuje vas vljudno vabim, da izkoristite te možnosti in se prijavite. Še posebej ste vabljeni novi člani, da se prijavite na obnovitveno rehabilitacijo v naš dom v Pacugu.
  • Vsi člani ste vabljeni na počitnikovanje tudi v našo prilagojeno počitniško prikolico v kampu Adria v Ankaranu, kjer je prostih še nekaj terminov. Prijave sprejemamo na društvu.
  • Konec meseca maja imamo kot vsako leto za en teden rezerviran termin v počitniškem domu v Semiču. Ogledali si bomo Belo krajino, njene posebnosti in znamenitosti ter okušali njeno kulinariko. Lahko se prijavite za cel teden, za vikend ali pa kot enodnevni izlet. Organizirali bomo prevoz s kombijem in poskrbeli za vse potrebno. Prijave sprejemamo na društvu do 14.5.2021. Vljudno vabljeni!
  • Organizirali bomo kolesarski izlet. Tokrat bo pot potekala po kolesarskih poteh v okolici Nove Gorice in Šempetra. Zbrali se bomo pred našim društvom in sicer v soboto, 15.5.2021 ob 14.00 uri. S seboj prinesite obilo dobre volje in polne baterije, za ostalo poskrbimo mi! Prijave na društvu.
  • V prilogi je tudi položnica za članarino za leto 2021. Prosim, da članarino poravnate, da ne bo kasneje prihajalo do zapletov. Pri plačilu navedite tudi ime in priimek člana, za katerega je plačana članarina!

AKTUALNA OBVESTILA

• Obveščamo vas, da lahko turistične bone za dopust koristite tudi v našem Domu paraplegikov v Pacugu in počitniških hišicah v Čatežu.
  • Na Zboru članov smo se dogovorili, da lahko vsi člani svoje predloge, ideje, pobude, želje pa tudi graje in nestrinjanja z načinom delovanja društva pismeno pošljete na navaden ali elektronski naslov društva. Vse bomo obravnavali na Upranem odboru in vam pisno odgovorili.
  • Obveščamo vas, da imamo na društvu kar nekaj materiala za inkontinenco, ki ga lahko prevzamete. Na zalogi imamo tudi plašče in zračnice za vozičke, gumice za bergle, sposodite si lahko sedežno blazino, nastavek za WC školjko in električni voziček.
  • Na zalogi je še nekaj tanjših plaščev za uporabo v prostorih. Brezplačno jih lahko prevzamete na sedežu društva.
  • Morda nekateri na veste, da vam pripada popravilo vozička in sicer po potrebi in v višini 50% vrednosti vozička. Tako vam na servisu brezplačno zamenjajo vse izrabljene dele, vključno z gumami. Voziček odpeljete k pooblaščenem serviserju, ta opravi servis, vi samo podpišete, da je bil opravljen. Ni potrebno prej k svojemu zdravniku!
  • EURO KLJUČ si lahko za krajši čas sposodite na društvu, lahko pa vam ga priskrbimo po subvencionirani ceni 15 €.

Matej GRUDEN l.r.
PREDSEDNIK