Občasnik št. 4 - maj 2021

Društvo paraplegikov SP

UVODNE BESEDE

Pozdravljene članice in člani!

Mislim, da bi bil že čas, da se vremenske razmere končno ustalijo in s tem postanejo poletno prijazne in predvsem nam bolj primerne za daljše sprehode in izlete brez bojazni, da boš vmes dvakrat moker. Društveno dogajanje je v tem času kar pestro, saj so poleg organizacijskih in drugih dejavnosti prisotna še številna tekmovanja, ki jih organizirajo druga pokrajinska društva in katerih se udeležujejo tudi naši člani. Resnično mi je žal, da se organiziranim aktivnostim ne pridružijo novi člani; tako pač je. Že večkrat sem vas preko Občasnika pozval k temu, da izrazite svoje želje in s tem tudi tokrat ponavljam:  IZRAZITE SVOJE ŽELJE!

PRETEKLA DOGAJANJA NA DRUŠTVU

• Udeležili smo se tekmovanja v kegljanju in atletiki

• Pripravili smo našo kamp prikolico v kampu Adria v Ankaranu

• Srečanje članov iz Idrijsko – Cerkljanske regije ni bilo realizirano zaradi premalo prijavljenih

• Kolesarjenje ni bilo realizirano zaradi vremena

PRIHODNJA DOGAJANJA NA DRUŠTVU

• Vabimo vas na družabno srečanje članov društva in njihovih spremljevalcev, katerega bomo organizirali v soboto, 19. junija 2021 s pričetkom ob 10.30 uri v Pivki. Ogledali si bomo Park vojaške zgodovine, ki je danes največji muzejski kompleks v Republiki Sloveniji in postaja tudi eden najbolj obiskanih slovenskih muzejev. Po ogledu se bomo odpravili v 4 km odaljeno restavracijo “Morski konjiček”, kjer bomo sklenili srečanje ob kosilu in druženju. Prijave sprejemamo na društvu do 9. junija 2021. Vljudno vabljeni v čim večjem številu!
  • Še vedno se lahko prijavite in udeležite srečanja v Semiču.
  • Tudi letos bomo organizirali kopalne dneve v Pacugu. Zainteresirane člane prosim, da se prijavijo na društvu. Ko bo bazen pričel z obratovanjem, bomo prijavljene sproti obveščali o terminih. Prijave sprejemamo do 10.6.2021.
  • V poletnih mesecih (junij, julij in avgust) bomo vsem članom, ki bodo želeli plavati v zunanjem bazenu v Novi Gorici na podlagi računa regresirali osem vstopnic na mesec. Zainteresirani se prijavite na društvu do 4.6.2021.

• se vas, ki še niste poravnali članarine naprošam, da jo poravnate čim prej in se tako izognete morebitnim zapletom. Pri plačilu navedite tudi ime in priimek člana, za katerega je plačana članarina!

AKTUALNA OBVESTILA

• Na društvu smo nabavili dve knjigi - turistični vodnik za invalide z naslovom Z VAMI BOM NA RAJŽO ŠEL. V vsaki knjigi je opisanih 52 turističnih, cerkvenih in zgodovinskih točk, ki jih lahko gibalno ovirani posamezniki obiščejo na enodnevnih izletih. Raztezajo se vse od Prekmurja do Primorske, ena od možnosti za izlet pa se nahaja celo onkraj slovenske severne meje. Knjigi si lahko sposodite na društvu za določeno obdobje.
  • Obveščamo vas, da lahko turistične bone za dopust koristite tudi v našem Domu paraplegikov v Pacugu in počitniških hišicah v Čatežu.
  • Na Zboru članov smo se dogovorili, da lahko vsi člani svoje predloge, ideje, pobude, želje pa tudi graje in nestrinjanja z načinom delovanja društva pismeno pošljete na navaden ali elektronski naslov društva. Vse bomo obravnavali na Upranem odboru in vam pisno odgovorili.
  • Obveščamo vas, da imamo na društvu kar nekaj materiala za inkontinenco, ki ga lahko prevzamete. Na zalogi imamo tudi plašče in zračnice za vozičke, gumice za bergle, sposodite si lahko sedežno blazino, nastavek za WC školjko in električni voziček.
  • Na zalogi je še nekaj tanjših plaščev za uporabo v prostorih, ki jih lahko na društvu prevzamete brezplačno.
  • Morda nekateri na veste, da vam pripada popravilo vozička in sicer po potrebi in v višini 50% vrednosti vozička. Tako vam na servisu brezplačno zamenjajo vse izrabljene dele, vključno z gumami. Voziček odpeljete k pooblaščenem serviserju, ta opravi servis, vi samo podpišete, da je bil opravljen. Ni potrebno prej k svojemu zdravniku!

• EURO KLJUČ si lahko za krajši čas sposodite na društvu, lahko pa vam ga priskrbimo po subvencionirani ceni 15 €.

Matej GRUDEN l.r.
PREDSEDNIK