Občasnik št. 7 - september 2021

Društvo paraplegikov SP

UVODNE BESEDE

Pozdravljene članice in člani!
Predvidevam, da ste bili vsi seznanjeni z žalostno vestjo o smrti našega dolgoletnega člana in ravno tako dolgoletnega predsednika Borisa Lipicer, od katerega smo se poslovili v začetku meseca septembra. Naj počiva v miru. Upam, da s pridom izkoriščate te jesenske dni, ki so ravno pravšnji za izlete, potepanja in gibanje na prostem ter v naravi. V okviru društva smo vam v septembru pripravili lep izlet – vožnja z barko ob slovenski obali, izvedli pa smo tudi kolesarjenje po Novi Gorici in okolici – oboje v prekrasnem sončnem in toplem vremenu. Na društvu smo pričeli tudi z izvajanjem masaže; kaj vse še pripravljamo za vas pa si lahko preberete v nadaljevanju. Uživajte na soncu!

PRETEKLA DOGAJANJA NA DRUŠTVU

• Z Društvom paraplegikov Istre in Krasa smo organizirali druženje in panoramsko vožnjo z ladjo ob slovenski obali.
  • Udeležili smo se 52. Hrovatinovega memoriala, ki je hkrati tudi 31. državno prvenstvo v atletiki. Naša člana sta osvojila 2. in 3. mesto. Čestitke!
  • Člani so se udeležili kolesarjenja po Novi Gorici in bližnji okolici.

PRIHODNJA DOGAJANJA NA DRUŠTVU

• Vabimo vas na ogled gledališke predstave ČAKAM v SNG v Novi Gorici. Ogled predstave bo v torek, 12.10.2021 ob 20 uri. Zaradi nakupa kart je rok za prijavo do torka, 5.10.2021, kot ponavadi na društveni e-naslov ali telefon. Vljudno vabljeni!
  • Na društvu bomo organizirali strokovno predavanje na temo DEJAVNIKI TVEGANJA ZA SRČNO ŽILNE BOLEZNI. Strokovno usposobljeno osebje bo izvedlo meritve krvnega sladkorja, holesterola, krvnega tlaka, spirometrijo, analizo telesne mase na koncu pa podalo strokovno interpretacijo rezultatov in individualno svetovanje. Prijavite se lahko do torka, 5.10.2021 na društveni e-naslov ali telefon. Vljudno vabljeni v čim večjem številu!
  • Po 15.10.2021 bomo kot vsako leto začeli s športnimi aktivnostmi in sicer s plavanjem v notranjem bazenu, kagljanjem, atletiko in namiznim tenisom. Prijavite se čim prej na društveni e-naslov ali telefon. Vljudno vabljeni v čim večjem številu!
  • 15 članov kljub nenehnemu opozarjanju še vedno ni plačalo članarine, kar se prejšnja leta ni dogajalo. Ponovno vam pošiljamo položnice in vas prosimo, da poravnate to obveznost, v nasprotnem primeru bomo morali ukrepati po pravilih, ki jih narekuje Statut Društva. Pri plačilu obvezno navedite tudi ime in priimek člana, za katerega je plačana članarina!

AKTUALNA OBVESTILA

• Obveščamo vas, da imajo člani, ki uporabljajo električni skuter pravico do nakladalne rampe. Na svojo Upravno enoto morate vložiti zahtevek s pripadajočimi potrdili in dobili boste vrednotnico za ta pripomoček.
  • Obveščamo vas, da lahko turistične bone za dopust koristite tudi v našem Domu paraplegikov v Pacugu in počitniških hišicah v Čatežu.
  • Na Zboru članov smo se dogovorili, da lahko vsi člani svoje predloge, ideje, pobude, želje pa tudi graje in nestrinjanja z načinom delovanja društva pismeno pošljete na navaden ali elektronski naslov društva. Vse prispelo bomo obravnavali na Upranem odboru in vam pisno odgovorili.
  • Obveščamo vas, da imamo na društvu kar nekaj materiala za inkontinenco, ki ga lahko prevzamete. Na zalogi imamo tudi plašče in zračnice za vozičke, gumice za bergle, sposodite si lahko sedežno blazino, nastavek za WC školjko in električni voziček.
  • Na zalogi je še nekaj tanjših plaščev – gum za invalidski voziček. Brezplačno jih lahko prevzamete na sedežu društva.
  • Morda nekateri na veste, da vam pripada popravilo vozička in sicer po potrebi in v višini 50% vrednosti vozička. Tako vam na servisu brezplačno zamenjajo vse izrabljene dele, vključno z gumami. Voziček odpeljete k pooblaščenem serviserju, ta opravi servis, vi samo podpišete, da je bil opravljen. Ni potrebno prej k svojemu zdravniku!
  • EURO KLJUČ si lahko za krajši čas sposodite na društvu, lahko pa vam ga priskrbimo po subvencionirani ceni 15 €.

Matej GRUDEN l.r.
PREDSEDNIK