24. TRADICIONALNI AVTO MOTO RALLY 2017

Član našega društva Klavdij Leban je na tradicionalnem 24. avto moto rallyju v Murski Soboti v kategoriji voznikov tetraplegikov osvojil zlato medaljo Član našega društva Klavdij Leban je na tradicionalnem 24. avto moto rallyju v Murski Soboti v kategoriji voznikov tetraplegikov osvojil zlato medaljo

V Murski Soboti je v soboto, 16. septembra 2017 potekal že 24. tradicionalni Avto moto Rally, pod geslom »Vse za varnost v prometu«. Gre za edinstven dogodek v Sloveniji, ki ga skupaj z Društvom paraplegikov Prekmurja in Prlekije organizirajo še Zveza šoferjev in avtomehanikov Murska Sobota in Občina Moravske Toplice.

Pred začetkom tekmovanja je zbrane pozdravil podpredsednik Zveze šoferjev in avtomehanikov Franc Glažar in jim zaželel veliko uspeha predvsem pa varno vožnjo tudi v prihodnje. Nato se je 26 voznikov na Prometno varnostnem centru – Španik pomerilo v spretnostni vožnji, kjer so morali uspešno prepeljati 5 ovir ter nadaljevati vožnjo po začrtani trasi, s ciljem v Sebeborcih, kjer so preizkusili še svoje teoretično znanje o cestno prometnih predpisih. Celotno dogajanje je povezoval športni novinar Murskega vala Tonček Gider.

Ko se je tekmovalni del zaključil je sledila še razglasitev rezultatov in podelitev medalj, ki sta jo izvedla predsednik ZŠAM Franc Čarni, v imenu občine Moravske Toplice pa Franc Marič. Župan občine Moravske Toplice Alojz Glavač se letošnjega Rallyja žal ni mogel udeležiti.

Pred podelitvijo je vse zbrane v imenu Zveze paraplegikov Slovenije pozdravil predsednik Dane Kastelic in se jim zahvalil za njihovo udeležbo. Posebno zahvalo je namenil gostom iz tujine (BiH), ki se omenjenega tekmovanja redno udeležujejo. S svojim nagovorom je želel vse skupaj opozoriti, da ne glede na to, da jih je življenje prikovalo na invalidski voziček, so še vedno redni udeleženci v prometu in, da jih je večina na vozičku ravno zaradi prometnih nesreč, zato je mnenja, da je zelo koristno, da se takšnega tekmovanja udeležujemo v čim večjem številu. Upa, da se bo dogodek v naslednjih letih še bolj razvil. Ob koncu se zahvali vsem, ki so na takšen ali drugačen način prispevali k organizaciji 24. tradicionalnega Avto moto Rallyja.

Pozdravnim nagovorom sta se pridružila še Franc Marič v imenu občine Moravske Toplice in Franc Čarni v imenu ZŠAM, ki zaključi svoj nagovor z besedami: Dober voznik je tisti, ki je na cesti dober tovariš”. Nato je sledil kratki kulturni program, v katerem so nastopil pevski zbor Marjetice, ki deluje v okviru kulturnega društva Moravske Toplice.

• v kategoriji motornih koles s prikolico (tetraplegiki) je medaljo za prvo mesto prejel Franc Ekart.
  • v kategoriji osebnih avtomobilov – paraplegiki je medaljo za prvo mesto prejel Bojan Ciman (DP PP), drugouvrščeni je bil Jožef Franc (DP PP) in tretjeuvrščeni Franc Borovnjak (DP PP);
    naš član Jordan Ušaj se je s 194 točkami uvrstil na 9. mesto.
  • v kategoriji osebnih avtomobilov – tetraplegiki je prvo mesto osvojil Klavdij Leban iz DP Severne Primorske, drugo mesto pa je pripadalo domačemu članu Alojzu Velnerju.
  • v ženski konkurenci je bila najboljša Anica Radej iz DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja.
  • v kategoriji osebnih avtomobilov,  mlajših od 30 let, v kateri je slavil Ludvik Hari. Na drugem mestu je bil lanskoletni zmagovalec Štefan Žibrik in na tretjem mestu Vinko Benko.
  • v kategoriji osebni avtomobili – veterani, je prvo mesto zasedel Jožef Bobovec, drugouvrščeni je bil Franc Horvat in na tretjem mestu Štefan Ružič.

BILTEN - REZULTATI

Društvo paraplegikov severne Primorske