DRUGA PREDSTAVITEV KOŠARKE NA VOZIČKIH V URI-SOČA

Druga predstavitev košarke na invalidskih vozičkih Druga predstavitev košarke na invalidskih vozičkih

V okviru predstavitve športov v URI-Soča je 20. septembra 2017 potekala že druga predstavitev košarke na invalidskih vozičkih. Tokrat so osnove te atraktivne in kolektivne igre, ki so jo paraplegiki igrali že pred ustanovitvijo naše organizacije, številnim pacientom z različnimi oblikami invalidnosti predstavili: trener slovenske košarkarske reprezentance Žiga Kobaševič ter reprezentanta Milan Slapničar in Simon Gračnar.

Glede na to, da je Slovenijo zajela košarkarska evforija po osvojeni zlati medalji košarkarjev na evropskem prvenstvu, je bil to ravno pravi čas za predstavitev. Pacienti iz različnih oddelkov niso skrivali navdušenja nad predstavitvijo, preizkusili pa so se tudi v igri.

“Verjamemo, da je današnje druženje navdušilo in bo košarka marsikomu izmed prisotnih v prihodnje predstavljala aktivno obliko preživljanja prostega časa. Slednje je tudi glavni namen aktivnosti, ki jih predstavniki ZŠIS–POK in ZPS že od začetka poletja redno izvajamo na URI-Soča,” je pripomnil koordinator Aleksej Dolinšek, ki je tokratno predstavitev pripravil v sodelovanju z mag. Juto Ošlak Kranjc.

Društvo paraplegikov severne Primorske
TRR SI56 0475 0000 1024 080 pri Nova KBM