DRUGA PREDSTAVITEV KOŠARKE NA VOZIČKIH V URI-SOČA

Druga predstavitev košarke na invalidskih vozičkih Druga predstavitev košarke na invalidskih vozičkih

V okviru predstavitve športov v URI-Soča je 20. septembra 2017 potekala že druga predstavitev košarke na invalidskih vozičkih. Tokrat so osnove te atraktivne in kolektivne igre, ki so jo paraplegiki igrali že pred ustanovitvijo naše organizacije, številnim pacientom z različnimi oblikami invalidnosti predstavili: trener slovenske košarkarske reprezentance Žiga Kobaševič ter reprezentanta Milan Slapničar in Simon Gračnar.

Glede na to, da je Slovenijo zajela košarkarska evforija po osvojeni zlati medalji košarkarjev na evropskem prvenstvu, je bil to ravno pravi čas za predstavitev. Pacienti iz različnih oddelkov niso skrivali navdušenja nad predstavitvijo, preizkusili pa so se tudi v igri.

“Verjamemo, da je današnje druženje navdušilo in bo košarka marsikomu izmed prisotnih v prihodnje predstavljala aktivno obliko preživljanja prostega časa. Slednje je tudi glavni namen aktivnosti, ki jih predstavniki ZŠIS–POK in ZPS že od začetka poletja redno izvajamo na URI-Soča,” je pripomnil koordinator Aleksej Dolinšek, ki je tokratno predstavitev pripravil v sodelovanju z mag. Juto Ošlak Kranjc.

Vir: ZPS

Počitniški domovi in hišice

mt_ignore    
  Društvo paraplegikov severne Primorske
Rejčeva ulica 5 - 5000 Nova Gorica
TRR SI56 0475 0000 1024 080 pri Nova KBM
05 300 28 22
040 543-338
041 393-410 predsednik
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
   

Zadnje v galeriji