OBELEŽILI SMO EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI

Stojnica našega društva na Evropskem tednu mobilnosti v Novi Gorici Stojnica našega društva na Evropskem tednu mobilnosti v Novi Gorici

Mladim je pozornost pritegnil priključek kolesa na invalidskem vozičkub_200_150_16777215_00_images_novice_2017_etm_2017-1.jpgPredstavili smo se tudi z električnim invalidskim vozičkomV okviru Evropskega tedna mobilnosti, ki je potekal od 16. do 22. septembra 2017, je v petek 22. septembra naše društvo sodelovalo v tem vseevropskem projektu in se na Dan brez avtomobila predstavilo na tematski stojnici, kjer smo predstavili uporabo električnega vozička za najtežje gibalno ovirane osebe, priklop električnega kolesa in kolesa na ročni pogon na navaden invalidski voziček ter predstavitev dvokolesnika Segway.

Vse te pripomočke so z zanimanjem preizkusili predvsem osnovnošolci. Seznanili smo jih tudi s pojmi paraplegija in tetraplegija ter jih ozaveščali o vzrokih nastanka in posledicah, ki jih spremljajo tovrstne poškodbe.

Ta dan je bil za nas priložnosten, saj smo ob tej priliki z novo natiskanimi zloženkami pripomogli k boljšemu prepoznavanju nas samih in našega društva.

ZLOŽENKA

Društvo paraplegikov severne Primorske