STRELCI NAVDUŠILI V OSIJEKU

Zlata medalja v ekipnem tekmovanju Zlata medalja v ekipnem tekmovanju

Slovenska reprezentanca z zlato in srebrno medaljoV hrvaškem mestu Osijeku od 22. do 26. septembra 2017 poteka svetovni pokal v parastrelstvu, po skoraj polletnemu tekmovalnemu odmoru pa nastopa tudi slovenska strelska reprezentanca. Pod vodstvom trenerke Polone Sladič in pomočnika Aleša Kosmača tekmujejo: Veselka Pevec, Franc Pinter, Franček G. Tiršek in Damjan Pavlin.

Že drugi dan tekmovanja so naši strelci prišli do medalj. V ekipni tekmi z zračno puško stoje v disciplini R4 v kategoriji SH2 je naša ekipa v postavi Veselka Pevec, Franček Gorazd Tiršek in Damjan Pavlin osvojila prvo mesto. Premagala je strelsko reprezentanco iz Srbije in Irana.

V posamični konkurenci sta se v finalne uvrstila Tiršek in Pevčeva. Tiršek je streljal zelo dobro (251,5) in z malenkostnim zaostankom osvojil srebrno odličje, Pevčeva je zasedla šesto mesto. Zmagal je Južnokorejec Lee (251,8), tretji je bil Srb Ristić (230,2).

Društvo paraplegikov severne Primorske
TRR SI56 0475 0000 1024 080 pri Nova KBM