POSVET DRUŠTVENIH ŠPORTNIH REFERENTOV

Posvet športnih referentov pokrajinskih društev Posvet športnih referentov pokrajinskih društev

Zbrane referente je nagovoril tudi predsednik Zveze Dane Kastelic

V prostorih Zveze so se 26. septembra 2017 sestali društveni športni referentje in vodje posameznih lig z namenom, da uskladijo športno tekmovanje paraplegikov in tetraplegikov za sezono 2017-2018. Športniki naših pokrajinskih društev tekmujejo v šestih ligaških tekmovanjih – atletiki, košarki, kegljanju, streljanju, ribolovu in šahu ter tudi drugih športnih panogah: biljardu, tenisu, namiznem tenisu, plavanju, alpskem smučanju, curlingu, bocci, parakolesarstvu, rallyu, sabljanju, lokostrelstvu, wakeboardu, športnem potapljanju, in parakarateju. Nastopajo na društveni, državni, mednarodni in svetovni ravni, zato je terminsko izredno težko uskladiti te številne nastope. Prilagoditi se morajo tudi urniku Zveze za šport invalidov-POK in urniku regionalne NLB Wheel lige v košarki. Ob tem naj povemo, da nekateri športniki nastopajo tudi v več panogah.

Po pozdravnem nagovoru predsednika Zveze Daneta Kastelica, ki je poudaril, da je delovni posvet športnih referentov zelo pomemben, ker se sprejmejo temelji in smernice za celoletno sezono. Kljub manjšemu dotoku sredstev Fundacije invalidskih in humanitarnih organizacij program športa ostaja, vendar bo pri načrtovanju treba predvideti tudi racionalizacijo tekmovanj.

Sestanek športnih referentov pokrajinskih društevV nadaljevanju so referentje in vodje ligaških tekmovanj poročali o izvedbi in rezultatih tekmovanj v pretekli sezoni. Iz poročil je bilo razvidno, da so bila nekatera društva bolj, druga pa manj uspešna. Pri tem pa so veliko vlogo odigrali prav referentje oz. vodje ligaških tekmovanj. Sledila je obširna razprava v kateri so si izmenjali predvsem uspešne izkušnje.

V razpravi je vodja športa pri Zvezi Gregor Gračner omenil težave pri organizaciji ligaških tekmovanj. Nastajajo predvsem zaradi števila ekip, ki spremenijo sistem tekmovanja.

Športniki referentiPrecej pozornosti in tudi časa so udeleženci posvetili usklajevanju in pripravi tekmovalnega urnika za sezono 2017-2018. Vodja športa je na podlagi predhodnega vprašalnika pripravil okvirni terminski urnik in tudi predloge katera tekmovanja naj bi posamična društva v organizaciji Zveze pripravila v svojem kraju. Novost je omejitev ligaških tekmovanj na največ štiri kroge, razen v košarki kjer bodo ekipe po Bergerjevem sistemu odigrale šest krogov.

Ob zaključku posveta so govorili tudi o našem največjem atletskem tekmovanju z mednarodno udeležbo – memorialu prof. Bojana Hrovatina. Potekalo bo na atletskem stadionu v Novi Gorici.

Vir: ZPS

mt_ignore    
  Društvo paraplegikov severne Primorske
Rejčeva ulica 5 - 5000 Nova Gorica
TRR SI56 0475 0000 1024 080 pri Nova KBM
05 300 28 22
040 543-338
041 393-410 predsednik
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
   

Zadnje v galeriji