ŠE DVE MEDALJI ZA STRELCE

Franček G. Tiršek drugi tudi v disciplini R5V hrvaškem Osijeku od 22. do 27. septembra 2017 poteka svetovni pokal v parastrelstvu. Pod vodstvom trenerke Polone Sladič in pomočnika Aleša Kosmača tekmujejo: Veselka Pevec, Franc Pinter, Franček G. Tiršek in Damjan Pavlin.

Po zlati medalji 23. 9. 2017 v ekipnem tekmovanju in srebrni v posamični konkurenci, so naši strelci 26. septembra 2017 osvojili še dve srebrni medalji. V ekipni tekmi v skupini R5 in kategoriji SH2 so strelci – Veselka Pevec, Franček Gorazd Tiršek in Damjan Pavlin, posegli še po srebrnem odličju (1.893,1). Prvo mesto je osvojila srbska ekipa (1.902,9), tretje pa iranska (1.878,2).

Prav tako se je izkazal Franček Gorazd Tiršek, ki je v posamični konkurenci ponovno osvojil srebrno medaljo. V disciplini R5 je v streljanju z zračno puško leže v kategoriji SH2 dosegel 254,1 kroga, prvo mesto je osvojil Srb Dragan Ristić (255,5), tretje pa strelec iz Južne Koreje Jiseok Lee  (232,1). Pevčeva je bila ponovno šesta (169,2).

Društvo paraplegikov severne Primorske
TRR SI56 0475 0000 1024 080 pri Nova KBM