PREDSTAVITEV KAJTANJA NA URI SOČA

Predstavitev kajtanja v URI-Soča Predstavitev kajtanja v URI-Soča

Prilagojena deska za kajtarja paraplegika ali tetraplegikaV veliki telovadnici URI- Soča sta vsestranski slovenski kajtar Jernej Privšek in športna pedagoginja mag. Juta Ošlak Kranj 27. septembra 2017 številnim pacientom, svojcem in sodelavcem predstavila vse bolj popularno športno panogo – KAJTANJE. Za kajtanje potrebujemo kajt (zmaj), ki je pogonsko sredstvo in ga lahko uporabljamo na različnih terenih - voda, sneg ali peščena plaža, potrebujemo še trapez, bar-krmilno palico in desko. S to atraktivno zvrstjo športa se lahko s prilagojeno opremo ukvarjajo osebe z različno obliko invalidnosti - tudi paraplegiki ali lažje gibalno ovirani tetraplegiki. Nizozemski kajtar- paraplegik Thierry Schmitter je svojo željo o kajtanju povsem uresničil, ukvarja pa se tudi z jadranjem in ekstremnim smučanje. Poglejte njegovo spletno stran. Vi pa za začetek potrebujete ogromno volje in dobrega učitelja, ki vas bo usmeril in vodil do želenega cilja.Kajtar paraplegik - Thierry Schmitter

In še nekaj besed o kajtarju Jerneju Privšku: je rekorder v prečkanju Tržaškega zaliva s kajtom, četrti najhitrejši Evropejec na vetrni pogon (2010), sedmi najhitrejši kajtar na svetu, nosilec slovenskega absolutnega navtičnega hitrostnega rekorda ter učitelj in trener, ki ima bogate izkušnje s poučevanjem kajtanja.

Društvo paraplegikov severne Primorske
TRR SI56 0475 0000 1024 080 pri Nova KBM