SKUPAJ ZMOREMO VEČ – GRADIMO NAŠE OKOLJE – TO JE OGLEDALO NAŠEGA DELOVANJA

Ogledalo mojega mesta 2017 Ogledalo mojega mesta 2017

Turistično društvo Nova Gorica v sodelovanju s KŠTM (Javni zavod za kulturo, šport, turizem in mladino) v mesecu septembru pričenja z organizacijo že 31. Ogledala mojega okolja 2017. Gre za tradicionalno akcijo, kjer bo letos prvič zainteresirana javnost ocenjevala objekte in trge v lokalnem okolju. Letos se je prevetrilo in izluščilo 7 kategorij. Podeljeni bodo »Osati«, kot manj lepe točke goriškega turizma. Akciji so dodali novo kategorijo – objekti prijazni invalidom in starejšim. Tudi letošnjo akcijo se bo oplemenitilo z Ex-tempore za odrasle.

V času akcije bo možno glasovanje preko spleta in obrazca, ki bo objavljen v lokalnem časopisu "Goriška".
Člane društva vabimo in pozivamo h glasovanju, saj se nas tovrstna tematika akcije še kako zadeva vseh nas občanov s posebnimi potrebami.
Ko se odločate o glasovanju v kategoriji F- objekti prijazni invalidom in starejšim bodite posebej pozorni na naslednje okoliščine:
  • Dostopnost do objekt (urejene klančine, senzorične označbe za slabovidne, urejen prostor za invalide na vozičkih)
  • Usmerjevalne informacijske tabel za vse vrste invalidnosti
  • Prijazno osebje objekta (Turizem smo ljudje)
Glasujete lahko za gostinske lokale, trgovine, turistične agencije, poslovni prostori inštitucij (SPIZ, ZRSZZ, UPRAVNE STORITVE – OBČINA, UPRAVNA ENOTA, ŠPORTNI OBJEKTI,...), skratka o vsemu, kar nas obdaja in kjer sprejemamo njihove storitve.
 GLASUJ TUKAJ
  Društvo paraplegikov severne Primorske