PRIROČNIK »ČEBELARSTVO JE POEZIJA KMETIJSTVA«

Člani delovne skupine so pregledali vsebino priročnika Člani delovne skupine so pregledali vsebino priročnika

V prostorih Čebelarske zveze Slovenije se je 29. novembra 2018 sestala delovna skupina z namenom končne potrditve priročnika »ČEBELARSTVO JE POEZIJA KMETIJSTVA«, ki bo namenjen izobraževanju invalidov za delo s čebelami. V njem bodo čebelarji invalidi v besedi in sliki videli možnosti pristopa k čebelam, predstavljene bodo izkušnje čebelarjev, ki že čebelarijo na invalidskih vozičkih in katero prilagojeno opremo uporabljajo. Opisana bodo tudi navodila, kako postaviti in prilagoditi čebelnjak ter ga registrirati v Register čebelnjakov. Na kratko bo predstavljena čebelja družina, čebelarjeva opravila po mesecih in najpogostejše bolezni, ki pestijo čebele. Poleg tega bodo opisane tudi funkcionalne zmožnosti oseb z okvaro hrbtenjače in pravilno ukrepanje ob piku čebele.

V nadaljevanju delovnega posveta so se pogovarjali tudi o predlogih za pripravo seminarja namenjenega izobraževanju invalidov v čebelarstvu. Sklenili so, da bo seminar potekal v novem učnem čebelnjaku prilagojenem invalidom v Murski Soboti.  V začetku novega leta bodo pripravili in potrdili program seminarja, ki ga bodo začeli izvajati še pred začetkom nove čebelarske sezone.

Društvo paraplegikov severne Primorske
TRR SI56 0475 0000 1024 080 pri Nova KBM