PONOVNO LAHKO ZAPUSTITE SVOJO OBČINO

Vlada je 29. aprila 2020 na večerni seji sprejela načrt ponovnega vzpostavljanja prostega gibanja in zagona številnih drugih dejavnosti v prihodnje. Že s 30. aprilom pa se odpravlja splošna omejitev gibanja med občinami, v naslednjih tednih pa tudi nekateri drugi ukrepi. "Podatki pristojnih institucij kažejo, da se je število aktivno okuženih ter obolelih s koronavirusom v Sloveniji zmanjšalo do stopnje, ki omogoča sprejem načrta postopne odprave omejitev za predvidljivo prihodnost," je pojasnil predsednik vlade Janez Janša. Ker pa epidemija še ni premagana, je premier vse državljane zaprosil za odgovorno ravnanje tudi v prihodnjih dneh in tednih. Samo ob doslednem upoštevanju navodil zdravstvene stroke pri našem ravnanju in obnašanju bomo lahko število okužb zadržali na tako nizki ravni, da se bomo lahko izognili novim izbruhom epidemije in ponovnim omejitvam.

Med prvomajskimi prazniki lahko gremo v druge občine, ker pa še naprej veljajo različni varnostni ukrepi, kot turisti pa vrjetno zaenkrat nismo še preveč zaželeni. To je seveda povsem razumljivo.