TUDI PRI NAS JE PO DOLGEM ČASU ZAŽIVELA DRUŠTVENA DEJAVNOST

Epidemije je konec, previdnosti pa ne. Ni nam potrebno ostati doma, skrbimo le druga za drugega. Epidemije je konec, previdnosti pa ne. Ni nam potrebno ostati doma, skrbimo le druga za drugega.

Za nami je dolgo obdobje, od kar je bila razglašena epidemija novega korona virusa, zaradi katerega zajezitev so Vlada in strokovne službe s področja zdravstva uvedle številne ukrepe za zajezitev le tega.
Z uvedbo ukrepov, kot so omejitev gibanja med občinami, prepoved druženja večjih skupin… Glede na to, da naše društvo deluje na območju 13-ih občin in geografsko prostranem okolju je vse to močno vplivalo na delovanje društva in izvajanje društvenih dejavnosti. V tem obdobju smo začasno ukinili uradne ure na društvu in vse prevoze s kombijem, katerih uporabniki so naši člani in oskrbovanci socialnih ustanov. Poudarimo naj, da smo bili članom ves čas dosegljivi preko komunikacijski sredstev in tako skušali reševati vse morebitne težave, s katerimi so se soočali člani.

Z zadnjim Občasnikom, katerega ste verjetno že prejeli nas je predsednik v uvodnih besedah razveselil z novico, da se na podlagi ugodnih epidemioloških slik in pozitivnih mnenj strokovnih služb ter rahljanjem vseh predhodno sprejetih ukrepov lahko pričnejo dejavnosti društva. Seveda, vse to ob upoštevanju nekaterih predpisov, kot so nošenje maske, umivanje-razkuževanje rok.

Z masažo in kegljanjem smo že pričeli pa tudi nekaj nujnih prevozov s kombijem smo že opravili. Kar zadeva namizni tenis in plavanje, vas k tej dejavnosti povabimo jeseni.

Kakor da bi hoteli nadoknaditi vse zamujeno, se v juniju že vrstijo številna dogajanja kot prvo je možnost bivanja v Domu paraplegikov v Semiču, kjer imamo rezerviran termin od 2. do 7. junija, sledijo si piknik v okolici Nove Gorice,  kolesarjenje po kolesarskih stezah Nove Gorice, kasneje še kopalni dnevi v Domu paraplegikov v Pacugu.

Ob zaključku samo še…
…veselo na snidenje!