Drama bere za ranljive skupine

Drama bere za ranljive skupine

Dramina knjižnica za ranljive skupine je nova programska platforma, njen prvi in najvažnejši namen pa je v teh kriznih časih približati tudi ranljivim skupinam bogatejše kulturno življenje. Naš vsakdan je trenutno še posebno krhek in negotov, saj so obiski svojcev in prijateljev doma ali v domovih onemogočeni in s tem družabno življenje praktično ustavljeno.

Literarna branja, ki jih izbira in pripravlja gledališka lektorica Tatjana Stanič, berejo pa člani igralskega ansambla SNG Drama Ljubljana, lahko prinesejo umetniško doživetje vsem tistim, ki pogrešajo gledališče in umetnost. V Drami so prepričani, da bo Dramina knjižnica za ranljive skupine našla pot v številne domove, saj nas v teh negotovih časih tolaži in združuje tisto, kar v življenju največ pomeni - človeška bližina, ki jo lahko začutimo tudi skozi umetnost.

»Naj vam umetniško branje igralk in igralcev Drame olajša in polepša čakanje na dni, ko se bomo lahko spet srečevali in obiskovali. Upamo in verjamemo, da se bo to zgodilo kmalu, do takrat pa zvesto ostajamo z vami,« so še zapisali v Drami.

Prvi sklop branja predstavlja poezijo slovenske moderne: Ivana Cankarja, Otona Župančiča, Josipa Murna Aleksandrova in Dragotina Ketteja.
Dramina knjižnica

mt_ignore    
Društvo paraplegikov
severne Primorske
Rejčeva ulica 5 - 5000 Nova Gorica
TRR SI56 0475 0000 1024 080
pri Nova KBM
+386 (0)5 300 28 22
+386 (0)40 543-338
+386 (0)41 393-410 predsednik
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Zadnje v galeriji