Drama bere za ranljive skupine

Dramina knjižnica za ranljive skupine je nova programska platforma, njen prvi in najvažnejši namen pa je v teh kriznih časih približati tudi ranljivim skupinam bogatejše kulturno življenje. Naš vsakdan je trenutno še posebno krhek in negotov, saj so obiski svojcev in prijateljev doma ali v domovih onemogočeni in s tem družabno življenje praktično ustavljeno.

Literarna branja, ki jih izbira in pripravlja gledališka lektorica Tatjana Stanič, berejo pa člani igralskega ansambla SNG Drama Ljubljana, lahko prinesejo umetniško doživetje vsem tistim, ki pogrešajo gledališče in umetnost. V Drami so prepričani, da bo Dramina knjižnica za ranljive skupine našla pot v številne domove, saj nas v teh negotovih časih tolaži in združuje tisto, kar v življenju največ pomeni - človeška bližina, ki jo lahko začutimo tudi skozi umetnost.

»Naj vam umetniško branje igralk in igralcev Drame olajša in polepša čakanje na dni, ko se bomo lahko spet srečevali in obiskovali. Upamo in verjamemo, da se bo to zgodilo kmalu, do takrat pa zvesto ostajamo z vami,« so še zapisali v Drami.

Prvi sklop branja predstavlja poezijo slovenske moderne: Ivana Cankarja, Otona Župančiča, Josipa Murna Aleksandrova in Dragotina Ketteja.
Dramina knjižnica

+386 (0)5 300 28 22