VSAKOLETNI TURNIR V PIKADU

Udeleženci pikada, nekateri z medaljo, nekateri praznih rok Udeleženci pikada, nekateri z medaljo, nekateri praznih rok

Navkljub že dolgo trajajoči epidemiji in seveda spoštovanju vseh ukrepov smo se člani društva, željni druženja, tekmovanja in sprostitve v petek 12. marca 2021 zbrali v društvenih prostorih, kjer smo se pomerili v pikadu, z upanjem in željo, da bi zaživele tudi preostale društvene aktivnosti.

Udeležba je bila pričakovano skromna, a kljub temu ni izostal tekmovalni duh. Igrali smo igro 301, kar pomeni, da je potrebno vsoto točk spraviti na 0 in tistemu, ki to prvo uspe, je zmagovalec. Na samem začetku igre smo si bili tekmovalci tesno skupaj, kar je kazalo na zanimivo igro, a je Anej poskrbel za drugačen, zmagovalni razplet, saj mu je v zadnjem nizu uspelo zadeti ustrezno polje, ki mu je prineslo zmago. Ostali tekmovalci so se nadalje borili za preostale uvrstitve, naša edina predstavnica nežnega spola Mirjam je dosegla drugo uvrstitev, predsednik Matej po neizprosnem boju pa tretje mesto.

Sledila je podelitev medalj in praktičnih nagrad ter druženje ob klepetu s pogledom na pozitivne načrte letošnjega leta, za katerega si želimo, da bi se čimprej povrnilo v stare tirnice, pred nastopom epidemioloških obdobij.

Anej Doplihar

Arhiv DPSP