REDNI ZBOR ČLANOV DRUŠTVA PARAPLEGIKOV SEVERNE PRIMORSKE

Smo v obdobju rednih zborov članov, ki so prisotni v vseh pokrajinskih društvih a kot kaže smo primorski paraplegiki poranili in redni zbor članov izvedli v četrtek, 25. marca 2021 z (zaradi ne sklepčnosti) odloženim pričetkom ob 14. uri.

Predsednik društva Matej Gruden je preko video konference pozdravil vse navzoče člane in spremljevalce, predstavnika Zveze paraplegikov Slovenije, predsednika Daneta Kastelica in strokovno sodelavko Urško Rendulić.

Po pozdravnem nagovoru predsednika društva smo se z minuto molka poklonili preminulim članom društva.

S potrditvijo predlaganega dnevnega reda in izvolitvijo delovnega predsedstva, kateremu je predsedoval Matej Gruden je sledila podaja poročil, na katera ni bilo razprave in so bila s strani Rednega zbora članov  sprejeta.

Sledil je nagovor predsednika Zveze, Daneta Kastelica, v katerem je pozdravil navzoče člane in se v imenu Zveze in sodelavcev  zahvalil društvu za sodelovanje.  Seznanil nas je tudi z nekaterimi spremembami s strani države v pravilniku o invalidskih pokojninh ter o spremembi, ki jo bo uvedla država zaradi telesne diskriminacije invalidov.
Strokovna sodelavka Zveze Urška Rendulić je v pozdravnem nagovoru pozdravila vse navzoče in predstavila programe, ki so se izvajali v letu 2020.

Predsednik društva Matej Gruden se zahvali za izčrpno poročilo ter v imenu društva za pomoč pri zbiranju sredstev za nakup kombija. Ob tej priložnost pa  pozdravi in predstavi tudi novega člana društva.

Med drugim je bilo tudi sklenjeno, da se letna članarina društva ne zviša in ostaja na isti ravni to je 15€.

Sprejet je bil tudi Pravilnik o izplačevanju potnih stroškov, s katerim so bili člani seznanjeni in ga soglasno sprejeli.

Razprave pod točko »razno« ni bilo in tako se je predsednik društva in Rednega zbora članov Matej Gruden zahvalil za udeležbo in s tem sklenil letošnji Redni zbor članov.

• Drago Sever
+386 (0)5 300 28 22