Spomladanska številka glasila Paraplegik

Drage obiskovalke in obiskovalci naše spletne strani. V deželo je prišla pomlad, da boste lažje prebrodili te težke čase si pa le prelistajte novo številko glasila Paraplegik.

Predsednik Dane Kastelic v svoji kolumni omenja, da Zveza že od jeseni deluje v turnusu. Polovica delavcev dela na sedežu, druga polovica pa od doma in se tako tedensko izmenjujejo.
V nadaljevanju še piše o nizkih invalidskih pokojninah. Po sestanku pri predsedniku vlade Janezu Janši je bilo na zadnji seji Državnega zbora sprejeto dopolnilo pri obravnavi novele ZPIZ-2. Tako se zavarovancu, ki pridobi pravico do invalidske pokojnine zagotovi invalidsko pokojnino v znesku, ki se v letu 2021 določi v višini 41% najnižje pokojninske osnove.

Nekaj besed je namenil tudi letošnji obnovitveni rehabilitaciji, na koncu pa je čestital ob 12. dnevu slovenskih paraplegikov in tetraplegikov, ki ga praznujemo 16. aprila.
V nadaljevanju si preberite še naslednje prispevke: »Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola«, »Bo kmalu odpravljena neenakost med zavarovanci s telesno okvaro«, »Prevozi invalidov in predpisi, vezani na dostopnost prometa«, »Varno zavetje – hiša zaupanja«, »Seja zbora članic NSIOS je prvič potekala na spletni platformi«, »Objavljen pregledni članek o katetrih«, »Letošnji E-kongres FRM gostil veliko tujih predavateljev«, »Potrebno je preseči nesoglasja v dobrobit preko 350.000 uporabnikov«…
Sledijo, tokrat nekoliko skromnejši prispevki, dopisnikov vseh devetih pokrajinskih društev Zveze, nato pa vsebine s športnega in kulturnega področja.

Zadnje strani so kot vedno rezervirane za razvedrilo.

GLASILO PARAPLEGIK
+386 (0)5 300 28 22