Čebelarska zveza nam je ob Dnevu paraplegikov podarila nakladni panj

Ob Dnevu paraplegikov nam je v imenu Čebelarske zveze Slovenije (ČZS) čestital predsednik Boštjan Noč in naše čebelarje razveselil s praktičnim darilom – nakladnim panjem prirejenim čebelarjem na invalidskih vozičkih.

Predsednik Boštjan Noč je v čestitki zapisal: »Vesel sem, da lahko ob vašem prazniku predstavim tehnološko inovacijo - nakladni panj prilagojen delu čebelarjem na invalidskih vozičkih. Avtor inovacije je sodelavec na ČZS Aleš Bozovičar za kar mu gre velika zahvala in čestitke.« Dodamo naj, da je Aleš Bozovičar tudi glavni in strokovni urednik Čebelarskega priročnika za čebelarje na invalidskih vozičkih.

Nova inovacija je donacija ČZS slovenskim čebelarjem invalidom na vozičkih in jo že testirajo v našem Učnem čebelnjaku za invalide na vozičkih pri Društvu paraplegikov Prekmurja in Prlekije v Murski Soboti. ČZS pa bo v sodelovanju z veleposlanico mag. Tanjo Strniša na Češkem že v letošnjem letu en tovrsten prototip panja podarila češkim čebelarjem na invalidskih vozičkih.

Predsedniku in Čebelarski zvezi Slovenije se je za pozornost in lepe želje zahvalil predsednik Zveze paraplegikov Slovenije Dane Kastelic in pripomnil, da bomo s kolegi paraplegiki, ki čebelarijo v Učnem čebelnjaku pri društvu paraplegikov Prekmurja in Prlekije, kmalu lahko našim češkim prijateljem paraplegikom predstavili čebelarjenje na invalidskih vozičkih. Pobudo za tovrstno sodelovanje pa je dala prav veleposlanica mag. Tanja Strniša.
+386 (0)5 300 28 22
+386 (0)40 543-338