PRIJETNO DRUŽENJE V DOMU PARAPLEGIKOV V SEMIČU

Po že ustaljeni praksi imamo pokrajinska društva možnost rezerviranja in koriščenja zmogljivosti v Domu paraplegikov v Semiču, ki s svojo okolico ponuja prekrasen oddih, bodisi tedenski ali pa samo »vikend« paket.

Ugodne epidemiološke razmere in slika so nam omogočile, da se je kar nekaj članov našega društva v času od 1. do 6.6.2021 zbralo v Domu paraplegikov v Semiču. Najbolj vroče željni tovrstne destinacije so se v Semič odpravili že v torek, ostali pa smo se zbirali do četrtka. Glede na to, da nas druženja povezujejo, smo s seboj povabili tudi svoje osebne asistente in družinske člane. Vpričo temu, da dobro sodelujemo tudi z zaposlenimi na društvu, smo medse povabili Karin in Mateja, ki sta nudila pomoč tam, kjer je bilo to  potrebno.

Za odlično hrano je poskrbel Marvin, ki se je skupaj z Nejcem izkazal za odličnega kuharja.  V sproščeni družbi, ob prijetni glasbi, dobri hrani in lepem vremenu smo se dogovorili,  da se odpravimo na petkov izlet in si ogledamo lepote Bele krajine. Na izletu smo si med drugim ogledali Vinico ter za kratek čas namakali prste v ne preveč topli reki Kolpi. Nekateri člani so se odločili za samosvojo različico in se odpeljali na potep po okoliških vaseh in hribih spet drugi pa so se v športnem duhu podali na ogled s kolesi in priklopniki za invalidski voziček.

V soboto nam je načrte o skupinskem izletu prekrižala poletna ploha, ki nas ni spravila v slabo voljo ampak smo nekateri to izkoristili za oddih, potep, kolesarsko doživetje nekateri pa čas vložili v kulinariko in z zanimanjem spremljali in pomagali pri pripravi mesa in ostalega v saču izpod peke.

Po prijetnih dnevnih potepanjih in izletih nam ni zmanjkalo moči, da se v večernih urah ne bi zbrali ob ognju ter si pripovedovali zgodbe, ob katerih smo se tudi dodobra na smejali.

V prijetni družbi nam je čas prehitro minil in že je bila tu nedelja, dan ko smo se morali odpraviti nazaj proti domu, vendar se nikomur izmed nas kaj preveč mudilo.
Po jutranji kavi in zajtrku  smo počasi pospravljali svoje stvari in čistili prostore ter se po kosilu počasi  poslavljali drug od drugega, si vmes še ogledali prenos dirke Moto GP, kar je botrovalo temu, da se je naš odhod zavlekel v zgodnje popoldanske ure.
Vsi smo si  bili enotnega mnenja, da moramo tovrstno srečanje kmalu ponoviti.

• Karin Šuligoj

FOTOGALERIJA