Z goseničarjem v koprski muzej, knjižnico in na občino

Z goseničarjem v koprski muzej, knjižnico in na občino
Invalidi na vozičkih bodo odslej s pomočjo goseničarja tudi z invalidskim vozičkom lahko prišli v prostore koprskega muzeja, v knjižnico in na občino. Predstavitev goseničarja je potekala 9. junija 2021 v Pokrajinskem muzeju Koper, kjer so prikazali njegovo uporabo na stopnicah, hkrati pa sta si dva uporabnika ogledala muzej.
Predstavitev so si ogledali tudi koprski župan Aleš Bržan, predstojnik za družbene dejavnosti Timotej Pirjevec, direktor Pokrajinskega muzeja Koper Luka Juri in direktor Osrednje knjižnice Srečka Vilharja Koper David Runco.
Posebej prirejen goseničar, s katerim je moč po stopnicah in različnih pregradah prevažati ljudi na invalidskem vozičku, je pomembna pridobitev, s katero bo odslej končno mogoče obiskati vse javno dostopne prostore Pokrajinskega muzeja Koper, Osrednje knjižnice Srečka Vilharja Koper in prostore občinske uprave.
Prednost goseničarja pred drugimi rešitvami, ki invalidom omogočajo večjo dostopnost, je velika fleksibilnost uporabe, saj ga je mogoče zlahka prestaviti na različne lokacije, poleg tega pa tudi ne potrebuje posebne namestitve ali fiksne vgradnje v prostor, kar je posebej prijazno do nepremične kulturne dediščine.
Obiskovalca je po muzeju vodila kustosinja Brigita Jenko.
(Regional)
mt_ignore    
Društvo paraplegikov
severne Primorske
Rejčeva ulica 5 - 5000 Nova Gorica
TRR SI56 0475 0000 1024 080
pri Nova KBM
+386 (0)5 300 28 22
+386 (0)40 543-338
+386 (0)41 393-410 predsednik
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Zadnje v galeriji