PESTRA POLETNA ŠTEVILKA PARAPLEGIKA

Nestrpno smo čakali, da se je epidemiološka slika v Sloveniji izboljšala in nam s tem omogočila nekoliko bolj sproščeno in prosto gibanje. Z optimizmom lahko zremo v poletne počitnice, čas pa si lahko krajšate s prebiranjem poletne številke glasila Paraplegik.
Predsednik Zveze Dane Kastelic v svoji kolumni piše, da družno ugotavljamo, da je zveza kljub zahtevnim časom poslovala zelo dobro in upravičila svoje poslanstvo na področju dejavnosti in programske izvedbe začrtanih smernic. Tudi sam kot odgovorna oseba ocenjuje, da je bilo preteklo leto glede na stanje v naši državi eno izmed težjih pri vodenju skoraj dvestopetdeset zaposlenih, ki poleg strokovne službe in osebnih asistentov sestavljajo naš kolektiv. Žal, pa je kot odgovorna oseba nekoliko manj zadovoljen z glavnim financerjem izvajanja naših programov.
V nadaljevanju boste lahko prebrali nekaj zanimivih prispevkov – o tretji redni skupščini Zveze, pripravah na tekmovanje v NLB ligi, osvajanju gora gibalno oviranih, 32-ih dnevih rehabilitacijske medicine, novostih v TIK-u, Dnevu paraplegikov …
Nato pa sledijo strani na katerih so se o dejavnostih v svojih društvih razpisali vsi pokrajinski dopisniki Zveze. Kar nekaj zanimivega branja je v teh številnih prispevkih popestrenih s prav tako številnimi fotografijami.
Naslednje strani so namenjene dogodkom s športnega in kulturnega področja, nekaj boste prebrali o naših čebelicah, nekaj pa še o Domu paraplegikov Pacug.

GLASILO PARAPLEGIK
+386 (0)5 300 28 22