TEŽKO PRIČAKOVANO KOLESARJENJE OB OBALI

Naposled nam je le uspelo izpeljati že od maja načrtovano kolesarjenje. Sprva so nas omejevali covidni ukrepi, nato pa še zasedenost športnega referenta zaradi priprav na paraolimpijske igre in kot da ne bi bilo vsega dovolj, še zasedenost kombija. Ob tej priložnosti želimo Aneju veliko uspeha na Paraolimpijskih igrah 2020, ki se odvijajo letos v Tokiu.

V soboto 24. julija smo se zbrali v avtokampu Adria v Ankaranu, kjer imamo nastanjeno našo prikolico, v kateri sta trenutno letovala Mirjam in Marvin.

V zares toplem vremenu smo se s kolesi in vozički z električnim priklopom podali na pot proti Izoli. Po sedmih kilometrih vroče razbeljene kolesarske poti smo prvi postanek naredili v Kopru, kjer je z morja prav prijetno pihljalo. Po deset minutnem postanku smo nadaljevali pot naprej do Žusterne, kjer se je ob osvežilni pijači večina udeležencev odločila, da se zaradi vročine vrne nazaj v kamp. Najbolj vztrajni smo pot nadaljevali do Izole, kjer smo se srečali z našim članom Markom, ki je zaključill obnovitveno rehabilitacijo v Pacugu. Izmenjali smo si nekaj besed in nato pot »odkolesarili« nazaj do kampa v Ankaranu, kjer smo se okrepčali z dobrotami na žaru in se še malce ohladili v morju.

Marvinu in Mirjam se zahvaljujemo za žar pogostitev in postrežbo.

Čeprav je bil za  nekatere dan prevroč, smo se navkljub temu prijetno družili.

• Klavdij Leban
Kolesarjenje ob Obali 2021Kolesarjenje ob Obali 2021