IZLET Z LADJICO

Že je tu september in poletje se brez obotavljanja bliža h koncu. Na Društvu paraplegikov Severne primorske smo se zato odločili, da bomo izkoristili lepo vreme in prijetne temperature, da si vsaj še za kanček podaljšamo tisti prijeten občutek poletja, dopusta in brezskrbnosti. Zbor članov in tradicionalno druženje smo organizirali na slovenski obali. V sodelovanju z društvom Obalno kraške regije in podjetjem Prosub smo se z ladjico odpravili na pravo gurmansko dogodivščino sredi našega lepega slovenskega morja.

Druženje se je začelo v Izolski marini, kjer smo se zbrali in skupaj vkrcali na čudovito ladjico. Takoj, ko smo bili vsi skupaj varno na krovu ladje je kapetan izplul iz marine in ladjo usmeril proti školjčišču. Med vožnjo smo imeli priliko občudovati prelepo slovensko obalo, ki je sicer kratka a ponuja kar nekaj čudovitih kotičkov. Medtem, ko smo prijetno klepetali ob kozarčku soka ali dobrega primorskega vina, smo imeli priliko videti Izolo, Piran in Portorož iz malo drugačne perspektive, kot smo jih sicer vajeni.

Ko smo prispeli do školjčišča so se motorji ladje ustavili in začela se je kuha čudovite buzare. Kapetan je tokrat prevzel vlogo kuharja in kaj kmalu je zadišalo po školjkah in vinu. Pojedina se je tako začela. Na ladjici je zavladala prijetna tišina saj je bil vsak zatopljen v svoj krožnik. Slišalo se je le prijeten zvok valov in oglašanje galebov, ki so letali okoli ladjice v upanju na kakšen priboljšek. Za školjkami so prišli na vrsto lepo pripravljeni brancini na žaru. Za tem pa, namesto sladice, nam je narava postregla s prečudovitim sončnim zahodom.

Dobra hrana in pijača in seveda dobri ljudje so ustvarili čudovito zakulisje prijetnemu druženju, ki nam bo še dolgo časa ostal v lepem spominu.

Vladimir Peterlin
FOTOGRAFIJE (mg. vp)