Redna seja Upravnega odbora Evropske zveze paraplegikov

Prvi vikend v marcu 2022 je v danskem glavnem mestu Kopenhagnu potekala seja Upravnega odbora ESCIF-a. Udeležili so se je vsi člani odbora, skupaj s predsednikom Stefanom, ki se je zadnje pol leta zaradi bolezni nekoliko umaknil. V danski prestolnici so se zbrali še podpredsednik Nuutti iz Finske, Milan iz Slovaške, Bojana iz Srbije, sekretar Albert iz Švice in tudi predstavnica iz Slovenije Mirjam.

Del srečanja je bil namenjen iskanju novih ciljev in strategije ESCIF-a, drugi del pa pripravi na kongres, ki bo konec maja na Slovaškem. Seveda pa je bilo veliko govora o sprotnih nalogah, ki jih izvaja ta mednarodna organizacija celo leto. V zadnjem času se ESCIF namreč trudi izboljšati stike s svojimi članicami, predvsem pa skrbeti za izmenjavo informacij preko spletne strani in drugih socialnih medijev. Ne smemo pa pozabiti tudi na veliko pomoč, ki jo je v času epidemije nudila številnim paraplegikom in tetraplegikom, ki jim je posredno ali neposredno brezplačno zagotovila preko 800.000 zaščitnih mask.
+386 (0)5 300 28 22
+386 (0)40 543-338