Občasnik št. 3 - marec 2022

Društvo paraplegikov SP

UVODNE BESEDE

Pozdravljene članice in člani!
Pred vami je nov Občasnik, s katerim vas vabim, da se udeležite dogodkov, ki jih organiziramo na društvu. V prilogi vam pošiljam tudi razpis za letovanje v naši kamp prikolici v Ankaranu. Vabljeni vsi člani, da to možnost izkoristite!

PRETEKLA DOGAJANJA NA DRUŠTVU

• Turnir v pikadu ni bil izveden zaradi premajhnega števila prijavljenih članov
  • Obiskali smo predstavo z velikimi tovornjaki v Stožicah
  • Ogledali smo si tekmovanje v smučarskih skokih v Planici
  • Na društvu imamo en abonma za gledališke predstave v SNG Nova Gorica. Kdor bi si ogledal katero od predstav, ki jih abonma zajema ga lahko po predhodni najavi prevzame na društvu.

PRIHODNJA DOGAJANJA NA DRUŠTVU

• V torek 5. aprila organiziramo na društvu 3 delavnico uvajanja v slikarstvo – risba. Člani, ki jih ta zvrst umetnosti zanima vljudno vabljeni.
  • Društvo bo organiziralo prevoz na koncert Željka Bebeka, ki bo 16.4.2022. Prijave na društvu in sicer do 7. aprila. Lepo vabljeni!
  • V soboto, 23. aprila bomo organizirali izlet v Strunjan, kjer se bomo družili s člani Društva paraplegikov Istre in Krasa. Kdor bo hotel, se bo lahko zjutraj udeležil sobotne maše, ogledali si bomo Strunjanske soline, nato sledi kosilo in druženje. Če bo interes si bomo lahko ogledali še kaj drugega. Prijave na društvo najkasneje do 15.4.2022. Vljudno vabljeni v čim večjem številu.
  • Slikarske navdušence vabimo v soboto, 30. aprila na likovno delavnico Gabrje 2022. Kot že veliko krat se bo odvijala ob Soči pri čebelnjaku našega člana Klavdija. Prijave na tel. 031/342-602 do 25.4.2022. Lepo vabljeni!
  • Na Upravnem odboru društva smo se pogovarjali, da bi v društvenih prostorih nabavili napravo za razgibavanje gornjih in spodnjih okončin – MOTOMED. Vse zainteresirane člane, ki bi želeli to napravo na društvu uporabljati naprošam, da nas o tem obvestijo. Če med članstvom za to ne bo interesa jo ne bomo kupili.

AKTUALNA OBVESTILA

• Na društvu si lahko izposodite dve knjigi, Z vami bom na rajžo šel, v katerih so predstavljene različne dostopnoste destinacije za invalide po Sloveniji.
  • Obveščamo vas, da imajo člani, ki uporabljajo električni skuter pravico do nakladalne rampe. Na svojo Upravno enoto morate vložiti zahtevek s pripadajočimi potrdili in dobili boste vrednotnico za ta pripomoček. Obrazec dobite na društvu.
  • Obveščamo vas, da imamo na društvu kar nekaj materiala za inkontinenco, ki ga lahko prevzamete. Na zalogi imamo tudi plašče in zračnice za vozičke, gumice za bergle, sposodite si lahko sedežno blazino, nastavek za WC školjko, voziček za tuširanje in električni voziček.
  • Obveščamo vas, da imamo na društvu kar nekaj materiala za inkontinenco, ki ga lahko prevzamete. Na zalogi imamo tudi plašče in zračnice za vozičke, gumice za bergle, sposodite si lahko sedežno blazino, nastavek za WC školjko in električni voziček.
  • Morda nekateri na veste, da vam pripada popravilo vozička in sicer po potrebi in v višini 50% vrednosti vozička. Tako vam na servisu brezplačno zamenjajo vse izrabljene dele, vključno z gumami. Voziček odpeljete k pooblaščenem serviserju, ta opravi servis, vi samo podpišete, da je bil opravljen. Ni potrebno prej k svojemu zdravniku!
  • EURO KLJUČ si lahko za krajši čas sposodite na društvu, lahko pa vam ga priskrbimo po subvencionirani ceni 15 €.

Matej GRUDEN l.r.
PREDSEDNIK