Občasnik št. 2 - februar 2022

Društvo paraplegikov SP

UVODNE BESEDE

Pozdravljene članice in člani!
Pred vami je nov občasnik, s katerim vas vabim, da se udeležite dogodkov, ki jih organiziramo na društvu.

PRETEKLA DOGAJANJA NA DRUŠTVU

• Izpeljali smo dve delavnici za izdelavo raznih vizitk in okraskov
  • Prav tako smo imeli likovno delavnico za začetnike

PRIHODNJA DOGAJANJA NA DRUŠTVU

• Vabimo vas na društveni turnir v pikadu, ki ga bomo organizirali v petek, 11. marca ob 16.00 uri v društvenih prostorih. Kot po navadi zbiramo prijave na društvu in sicer do 4. marca. Čakajo vas lepe nagrade. Lepo vabljeni!
  • Pričeli bomo z rekreativnim plavanjem v novem notranjem bazenu v Novi Gorici. Člani, ki jih ta rekreacija zanima naj se čim prej prijavijo na društvu.

>AKTUALNA OBVESTILA

• Na društvu si lahko izposodite dve knjigi, Z vami bom na rajžo šel, v katerih so predstavljene različne dostopnoste destinacije za invalide po Sloveniji.
  • Obveščamo vas, da imajo člani, ki uporabljajo električni skuter pravico do nakladalne rampe. Na svojo Upravno enoto morate vložiti zahtevek s pripadajočimi potrdili in dobili boste vrednotnico za ta pripomoček. Obrazec dobite na društvu.
  • Obveščamo vas, da imamo na društvu kar nekaj materiala za inkontinenco, ki ga lahko prevzamete. Na zalogi imamo tudi plašče in zračnice za vozičke, gumice za bergle, sposodite si lahko sedežno blazino, nastavek za WC školjko in električni voziček.
  • Morda nekateri na veste, da vam pripada popravilo vozička in sicer po potrebi in v višini 50% vrednosti vozička. Tako vam na servisu brezplačno zamenjajo vse izrabljene dele, vključno z gumami. Voziček odpeljete k pooblaščenem serviserju, ta opravi servis, vi samo podpišete, da je bil opravljen. Ni potrebno prej k svojemu zdravniku!
  • EURO KLJUČ si lahko za krajši čas sposodite na društvu, lahko pa vam ga priskrbimo po subvencionirani ceni 15 €.

Matej GRUDEN l.r.
PREDSEDNIK