Dnevi cepljenja – stopimo skupaj

Ministrstvo za zdravje vabi vse državljane na prvi, drugi ali tretji odmerek cepiva proti Covidu 19. S tem namenom so organizirani Dnevi cepljenja, ki bodo potekali v občinah v Sloveniji od 19. do 23. decembra 2021. Primarni cilj akcije je doseči zadostno precepljenost in družbo vrniti v čim bolj normalno življenje, enako času pred epidemijo. Na ministrstvu upajo, da se bomo prebivalci pri skupnem cilju še bolj povezali.

Cepljenje je varno in učinkovito, pripomore k zaščiti sebe in vaših bližnjih.
Vse ključne informacije o cepljenju in cepivih proti Covidu 19 si lahko preberete na spletni strani www.cepimose.si, kjer so na voljo odgovori s strani vrhunskih strokovnjakov. Vabljeni, da v svojem lokalnem okolju preverite termine cepljenja, se prijavite, ter tako odgovorno doprinesete k dobrobiti in zdravju družbe.

Minister Janez Poklukar, predstavniki zdravstvenih domov in bolnišnic ter župani so dogovorjeni, da bodo cepilni centri v predbožičnih dneh odprti od 8. do 20. ure. V vsaki statistični regiji bodo na eni lokaciji cepili tudi ponoči, od 20. do 8. ure zjutraj. Organizirane bodo tudi mobilne cepilne enote.

Zbirka odgovorov na najpogostejša vprašanja
+386 (0)5 300 28 22
+386 (0)40 543-338