DRŽAVNI PRVAKI V PARAKOLESARSTVU

Parakolesarji pred štartom Parakolesarji pred štartom
Primož Jeralič med krožno dirkoPo 1000 metrov dolgi krožni progi je 4. oktobra v Mengšu potekalo prvo uradno državno prvenstvo v parakolesarstvu. Prvenstvo je potekalo v okviru kolesarske dirke VN Mengeš, ki sta jo organizirala KD Rog in KD Mengeš. Na tekmovanju je nastopilo šest parakolesarjev, tekmovali pa so po pravilih mednarodne kolesarske zveze (UCI).

Prvi državni prvaki v svojih skupinahMed parakolesarji paraplegiki iz treh pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije so si po kategorijah naslove državnih prvakov prikolesarili: Anka Vesel - WH3 (DP-KR), Marko Sever - MH4 (DP-NG),  Primož Jeralič - MH5 (DP-NM) Silvo Logar - MT2 - (DP-KR).
Po besedah trenerja Alekseja Dolinška so vsi udeleženci dirke in občinstvo naše  parakolesarje lepo sprejeli in si želijo, da se skupna tekmovanja organizirajo tudi v prihodnje. Z državnim prvenstvom se je letošnja parakolesarska sezona zaključila, sledijo priprave na prihajajoče, paraolimpijsko leto.