ROČNI KOLESARJI NA DOBRODELNEM OBALNEM KOLESARSKEM MARATONU

Pred štartom Obalnega kolesarskega maratona Pred štartom Obalnega kolesarskega maratona
Ček dobrodelne akcije 1 km = 1 centZadnja septembrska nedelja (27. 9. 2015) je bila rezervirana za Obalni kolesarski maraton, ki ga je organiziralo Kolesarsko društvo Raketa. Tri, različno zahtevne kolesarske trase, (17, 48 in 64 kilometrov) in pester spremljevalni program so v Koper privabili lepo število ljubiteljev kolesarstva.

Z najdaljšo traso in več kot 1.000 metri višinske razlike se je spopadel tudi naš najboljši ročni kolesar Marko Sever, na maratonu pa so sodelovali še David Razboršek, Žiga Breznik, Edo Ješe, Gregor Habe, Matej Lednik in edina ročna kolesarka Anka Vesel.

Tudi srednja trasa z 800 višinskimi metri je bila za ročne kolesarje velik izziv, saj klanci zahtevajo velik napor. David Razboršek, vodja akcije Zavrtimo Slovenijo je povedal: »Odlična pokrajina Slovenske Istre, kjer pa je ravnina tujec. Ampak v zahtevni trasi, dobri družbi in odlični organizaciji smo zelo uživali.

Z maratonom se je končala tudi odmevna dobrodelna kolesarska akcija 1 kilometer je 1 cent za ročno kolo. V akciji je, med 14. julijem in 27. septembrom, sodelovalo okoli 200 kolesarjev in skupaj nabralo 110.572 kilometrov. Kolesarji so zbirali kilometre, donacijo 1.000 € pa je prispevala Študentska organizacija Univerze na Primorskem. Sodelujočim, donatorju in organizatorju se ekipa ročnih kolesarjev KK Tuš-Bauerfeind iskreno zahvaljuje.

V akciji Zavrtimo Slovenijo se je z vsemi donacijami nabralo dovolj sredstev za ročno kolo, ki bo 13. oktobra predano Univerzitetnemu rehabilitacijskemu inštitutu Republike Slovenije – Soča za in bo na voljo vsem invalidom za prve kilometre v svet tega čudovitega športa. Še enkrat iskrena hvala!