IZREDNA SEJA SKUPŠČINE ZVEZE

Skupščino je vodila predsednica Mirjam Kanalec Skupščino je vodila predsednica Mirjam Kanalec

Izredna Skupščina ZPSV prostorih Zveze je 24. septembra potekala 1. izredna seja Skupščine ZPS. Člani skupščine so se na izredni seji sestali zaradi dokončne izgradnje Doma paraplegikov Pacug. Seznanili so se s strateškim načrtom nadaljevanja gradnje, ki ga potrebujemo, če želimo uresničiti ta naš dolgoletni in prioritetni cilj in s poroštvom za posojilo, ki ga bo prevzela Zveza paraplegikov Slovenije.

Strateški načrt je pripravila družba FINOVUM, elaborat v štirih fazah s ključnimi izsledki analize pa je predstavil Marko Kašan. Po najboljši različici bomo v ta namen pridobili posojilo najbolj ugodnih ponudnikov - Eko sklada v višini 556.000 € za dobo 10 let in komercialni kredit pri SKB banki v višini 1.000.000 € za dobo 12 let.

Arhitekt Matjaž Planinc je predstavil izgradnjo doma v lastni režiji. Zanjo smo se odločili zaradi cenejše izvedbe. Znani so že najprimernejši izvajalci, dala pa naj bi se začela v naslednjih dneh in v celoti končala do Dneva paraplegikov (16. april 2016), ko bomo dom slovesno odprli.

Naš dom v Pacugu bo drugo leto praznoval že desetletnico obratovanja brez nastanitvenega dela, na seji pa je poslovanje doma v zadnjih letih na kratko predstavila sedanja direktorica Barbara Slaček. Razumljivo je, da je dom v vseh teh letih brez gostov posloval z izgubo, s končano dograditvijo in obnovitveno rehabilitacijo z več kot 300 člani, pa bo slika povsem drugačna. Družba ima z umnim gospodarjenjem prav vse možnosti pozitivnega poslovanja oz dobiček.

S pokritim bazenom z enostavnejšo in lažjo konstrukcijo in ogrevanjem bomo sezono podaljšali na 190 dni. Če prostorske kapacitete ne bomo zapolnili z domačimi gosti, jih bomo lahko ponudili tujim gosto, ki se že zanimajo za počitnikovanje v Pacugu.

Sledila je razprava s predlogi. Člane je predvsem zanimala ureditev infrastrukture z dovozno cesto in kanalizacijskim omrežjem, nato pa so delegati sprejeli sklepe o strateškem načrtu, nadaljnji gradnji, finančni oceni in poroštvu. Lahko pa tudi zapišemo, da je tokratna skupščina predstavljala zgodovinski trenutek oz. prelomnico v gradnji našega doma v Pacugu. Vodila jo je predsednica Mirjam Kanalec.