NA EVROPSKEM POKALU DO NOVIH TOČK

Primož Jeralič ponovno do UCI točk Primož Jeralič ponovno do UCI točk
V Beogradu je 19. in 20. septembra potekal evropski pokal v parakolesarstvu. Med slovenskimi parakolesarji sta nastopila tudi naša parakolesarja Primož Jeralič – član DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja in Silvo Logar, član DP Gorenjske. Primož je v svoji kategoriji H5 osvojil prvo mesto, Silvo v kategoriji T2 pa tretje. Nastopilo je 52 tekmovalcev iz osmih držav.

V Ravninska trasa v parku Ušće, ki delno poteka ob Savi je bila dolga 11.6 km, kolesarji pa so odpeljali šest krogov. Na vožnji se je v ostrem ovinku v Primoža zaletel kolesar za njim in je izgubil stik z glavnino. Vendar zaradi tega ni vrgel puške v koruzo. Začel je napadati in je v primerjavi z lanskim nastopom svoj čas izboljšal kar za 11 minut.

Kronometer je potekal na isti trasi le, da so kolesarji odpeljati dva kroga. Dirko je oviral močan veter, vendar je Primož tudi v tej tekmi izboljšal lanski rezultat za več kot tri minute. Z zadnjim nastopom v letošnji sezoni je zelo zadovoljen, ravno tako z izkupičkom UCI točk.

Sezona 2015 je bila zelo naporna, saj so s fantje in dekle v treh mesecih opravili s kar nekaj velikimi tekmovanji. Vsak član reprezentance se je trudil po svojih najboljših močeh in je za reprezentanco Slovenije dal vse od sebe. S tem je prispeval delček svojega truda v mozaik UCI točk. Cilj celotne reprezentance je bilo zbiranje UCI točk in zato je vsaka osvojena točka vredna zlata. Primož je nastopil na sedmih mednarodnih tekmovanjih.

Vir: ZPS
mt_ignore    
Društvo paraplegikov
severne Primorske
Rejčeva ulica 5 - 5000 Nova Gorica
TRR SI56 0475 0000 1024 080
pri Nova KBM
05 300 28 22
040 543-338
041 393-410 predsednik
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Zadnje v galeriji