LIKOVNO LITERARNA KOLONIJA V PINETI

Likovno literarna kolonija v Domu paraplegikov Likovno literarna kolonija v Domu paraplegikov

FOTOGRAFIJE - Slikarke in slikarji Likovne sekcije Zveze paraplegikov Slovenije so se od 14. do 20. septembra 2015 izpopolnjevali na likovno literarni koloniji v PineZorica in Miran pri deluti. V Domu paraplegikov so znanje nadgrajevali v različnih tehnikah: akril in olje na platno, akvarel, risba svinčnik, oglje, grafika in rezbarstvo. Nastale so upodobitve značilne za obalno pokrajino: tihožitja, portreti in lesene skulpture.

Z nasveti jim je svoje znanje posredovala likovna pedagoginja Ljudmila Turk, izdelki pa so bili razstavljeni na terasi Doma paraplegikov. Mimoidoči so si z zanimanjem ogledovali delo naših umetnikov, najbolj pa so jih navdušili ustvarjalci, ki slikajo z usti. Predstavitev slikarstva in rezbarstva so si tokrat ogledali tudi varovanci z motnjami v duševnem razvoju iz Črne na Koroškem.

Razstavljena dela na terasi domaPoskrbeli so tudi za duševno hrano in za popestritev na literarnih večerih ob spremljavi melodij na kitari mentorice Ljudmile, prebirali pesmi našega največjega poeta Franceta Prešerna.

Na koloniji so se usposabljali: Zorica Razboršek, Dragica Šušanj, Anka Vesel, Klavdij Leban, Lučka Kocjančič, Franc Ekart, Boris in Ana Šter, Miran Jernejšek, Vojko Gašperut, Silvo Mehle in Metod Zakotnik. Za dobro počutje so poskrbeli: kuharici Ivanka in Jelka ter spremljevalke Jana, Ana, Lučka in Irena.

Kolonijo je organizirala Zveza paraplegikov Slovenije.