DOLENJSKI PARAPLEGIKI SO PRAZNOVALI

35 let - DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja 35 let - DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja
FOTOGRAFIJE - Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja je 18. septembra v prostorih Predsednik Zveze Dane Kastelic, župan Gregor Macedoni, predsednik Društva Jože Okoren društva ob 35. letnici delovanja in 10. letnici otvoritve delovno bivalnih prostorov, pripravilo slovesno srečanje.

Članom, sodelavcem in številnim gostom so se ob koračnicah najprej predstavile simpatične Trebanjske mažorete, ki se lahko pohvalijo z odličji minulega evropskega prvenstva v Franciji, nato pa je dolgoletni predsednik društva Jože Okoren orisal celostno dejavnost in poslanstvo društva. Spomnil je na začetek poti, ko je društvo delovalo še v Domu starejših občanov, nato v novih prostorih v središču mesta in sedaj, ko imajo dolenjski paraplegiki lepe in funkcionalne prostore na obrobju mesta. Zahvalil se je vsem, ki so kakor koli sodelovali pri razvoju društva. Dolenjsko društvo združuje člane na območji devetnajstih občin in je eno najuspešnejših pri Zvezi paraplegikov Slovenije.

Darilo Rotary kluba Novo mestoV pozdravnem nagovoru je članom društva ob jubileju čestital tudi predsednik Zveze paraplegikov Slovenije Dane Kastelic, omenil vlogo društva in članom sporočil veselo novico, da bomo slovenski paraplegiki drugo leto pred sezono končno dogradili Dom paraplegikov Pacug.

Navdušile so Trebanjske mažoreteČastno pokroviteljstvo slovesnega dogodka je prevzel župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni, ki je pripomnil, da je občina društvo vedno stala ob strani in ga podpirala pri razvoju. Društvo vsa leta podpira tudi Rotary klub Novo mesto, ki je tudi ob jubilejnem dogodku društvu poklonil ček v vrednosti 2.000 €.
Ob slovesnem dogodku sta slikarja, člana VDMFK Benjamin Žnidaršič in Željko Vertelj predstavila slikanje z usti, predstavili so košarkarji in igralci namiznega tenisa, ter članice društva z razstavo ročnih del. Program medicinsko tehničnih pripomočkov »Invalid za invalida« je predstavila  Blanka Markovič.

V kulturnem programu so poleg mažoret nastopili mladi glasbeniki OŠ DRSKA in OŠ ŠMIHEL, program pa je povezovala vsestranska voditeljica Sabina Gosenca.

Slovesnost na Šegovi so zaključili golobi pismonoše, kso poleteli v nebo.

Vir: ZPS
mt_ignore    
Društvo paraplegikov
severne Primorske
Rejčeva ulica 5 - 5000 Nova Gorica
TRR SI56 0475 0000 1024 080
pri Nova KBM
05 300 28 22
040 543-338
041 393-410 predsednik
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Zadnje v galeriji