SREČANJE UPORABNIKOV OA V PINETI

Srečanje v Domu paraplegikov Pineta Srečanje v Domu paraplegikov Pineta
Na izletuZveza paraplegikov Slovenije je od 11. do 13. septembra v Domu paraplegikov Pineta organizirala srečanje za uporabnike programa Osebna asistenca. Namen večdnevnega srečanja je bila pridobitev novih veščin komuniciranja z osebnimi asistenti in izmenjava osebnih izkušenj med uporabniki programa.

Osebni asistenti in uporabnikiV času srečanja je zunanja strokovna delavka Zakonskega in družinskega inštituta  Novo mesto, univ.dipl. psih. Polona Kramar, pripravila predavanje z naslovom »Komunikacija z osebnim asistentom.« Predavanje je bilo zelo zanimivo in poučno, saj so prisotni morali tudi sodelovati pri nalogah in miselnih izzivih.

Udeleženci srečanja so si ogledali Novigrad in Poreč, v večernih urah pa je bilo dovolj časa za izmenjavo mnenj in pozitivnih življenjskih informacij.

Srečanje je bilo organizirano v okviru projekta »Varovanje zdravja osebnih asistentov«, ki ga je na podlagi Javnega razpisa za sofinanciranje projektov za promocijo zdravja na delovnem mestu v letu 2015 in 2016 finančno podprl Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije.