VELIKA ODKUPNA NAGRADA ZA NAŠEGA UMETNIKA

50 - jubilejni Ex-tempore Piran (foto: Zdravko Primožič/Fpa) 50 - jubilejni Ex-tempore Piran (foto: Zdravko Primožič/Fpa)
FOTOGRAFIJE - V Piranu je med 28. avgustom in 5. septembrom pod častnim pokroviteljem predsedVelika odkupna nagrada za našega umetnika (foto: Marjan Lešnik)nika Republike Slovenije Boruta Pahorja potekal jubilejni 50. mednarodni slikarski Ex-tempore. Med številnimi umetniki sta na jubilejnem Ex-temporu sodelovala tudi naša priznana slikarja Vojko Gašperut – Gašper in Benjamin Žnidaršič, ki svoja dela ustvarjata s čopičem v ustih in sta polnopravna član Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami. Oba naša umetnika sta med 299 deli prišla v ožji izbor, med nagrajenci pa je Veliko odkupno nagrado prejel Vojko Gašperut - Gašper.

Letošnji izbor najboljših del je opravila mednarodna strokovna žirija likovnih kritikov in umetnostnih zgodovinarjev: Breda Škrjanc in Aleksander Bassin (Slovenija), Eugen Borkovsky (Hrvaška) in Massimo Premuda (Italija).

Piranski Ex-tempore že od vsega začetka v septembru neprekinjeno že petdeset let privablja veliko število slikarjev, risarjev, grafikov in kiparjev iz različnih evropskih in drugih držav. Na njih so v zadnjem obdobju sodelovali tudi slikarji Likovne sekcije pri Zvezi paraplegikov Slovenije.