SKUPINSKA RAZSTAVA SLIKARJEV VDMFK V MURSKI SOBOTI

Slikarke in slikarji - člani VDMFK Slikarke in slikarji - člani VDMFK
FOTOGRAFIJE - Razstava v Mali galeriji v Murski sobotiV Mali galeriji v Muski Soboti so 3. septembra skupinsko razstavo odprli slikarji Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami. Svoja dela razstavlja vseh enajst slovenskih slikark in slikarjev članov VDMFK - polnopravna člana Vojko Gašperut–Gašper in Benjamin Žnidaršič, pridruženi član Silvo Mehle ter štipendisti Dragica Sušanj, Martina Pavlovič, Nevenka Gorjanc, Angela Medved, Neja Zrimšek Žiger, Željko Vertelj, Roman Gruntar in Erik Pibernik.

Razstavo je pripravila Založba UNSU, ki podpira invalidne slikarje in skrbi za popularizacijo njihovih likovnih del.
Z razstavo želi Galerija Murska Sobota opozoriti na ranljive skupine in njihovo izjemno prizadevnost na likovnem področju. Omenjeni slikarji svoje znanje pod mentorskim vodstvom Rassa Causeviga in Jožeta Potokarja dopolnjuje v Likovni sekciji pri Zvezi paraplegikov Slovenije.