SEMIČ – TABOR S TUJIMI PROSTOVOLJCI

Za prehrano so poskrbeli sami Za prehrano so poskrbeli sami
FOTOGRAFIJE - Društvo paraplegikov ljuLutfi je prebarval ograjo pred vinogradombljanske pokrajine je v sodelovanju z Zvezo paraplegikov Slovenije in Zavodom Voluntariat pripravilo že 12. tradicionalni mednarodni tabor mladih paraplegikov in tetraplegikov s tujimi prostovoljci. Tabor je od 28. avgusta do 3. septembra potekal v Domu paraplegikov v Semiču, od tujih prostovoljcev pa sta se ga tokrat udeležili le prostovoljki Beatriz Cobo Martinez iz Španije in Marketa Svobodova iz Češke. Med paraplegiki in tetraplegiki nekaterih pokrajinskih društev Zveze in z nekaj drugimi invalidi, sta preživeli aktivne in delovne počitnice.

V času tabora želijo tujim prostovoljcem pobliže  in nazorno prikazati predvsem življenje paraplegikov in tetraplegikov, pomembno pa je tudi druženje in spoznavanje tujih dežel iz katerih prihajajo njihovi prostovoljci.
Tokrat so skupaj počistili dom in prebarvali vrtno ograjo ob sadnem vrtu. Da je bilo v taboru bolj pestro in zanimivo so se odpravili tudi proti nekaj kilometrov oddaljenemu izviru reke Krupe, kjer so se najbolj korajžni tudi kopali. Podali pa so se še na sprehode po lepi semiški pokrajini.

Prednost tabora je tudi izpopolnjevanje v angleščini, saj je to jezik s katerim komunicirajo s tujimi prostovoljci. Kako to komuniciranje zgleda in utrip tabora sta ob obisku spoznala tudi predsednik in podpredsednica društva - Gregor Gračner in Mirjam Kanalec.

Za dobro počutje je vse dni skrbela nekdanja osebna asistentka pri društvu  Zdenka Hribar, ob vrnitvi v Ljubljano pa so si z drugimi člani društva ogledali slovensko prestolnico in se z ladjico popeljali po Ljubljanici.