46. MEMORIAL PROF. BOJANA HROVATINA - RAZPIS

Memorial prof. Bojana Hrovatina Memorial prof. Bojana Hrovatina
RAZPIS ZA NASTOP - na 46. memorialu prof. Bojana Hrovatina – atletika za državno prvenstvo - ročno kolesarstvo za pokal ZPS.
46. memorial prof. Bojana Hrovatina bo v soboto 12. septembra 2015 ob 9.00 uri na Atletskem stadionu Radovljica - Kranjska cesta 27.

Rezultati v atletiki na tekmovanju memoriala prof. Bojana Hrovatina bodo hkrati šteli tudi za uvrstitve na Državnem prvenstvu paraplegikov in tetraplegikov. Tudi tokrat se bodo slovenskim atletom pridružili atleti iz Hrvaške, Srbije, BIH in Črne Gore ter slepi in slabovidni atleti iz Slovenije.

Na 46. memorialu prof. Bojana Hrovatina se bodo za Pokal Zveze paraplegikov Slovenije pomerili tudi ročni kolesarji.

Tekmovanje za atlete paraplegike in tetraplegike
  • troboj metov (disk, krogla, kopje/kij)
  • troboj voženj (100, 200, 400 m),
  • hitrostna vožnja – 800 m - odprta kategorija, v spomin na velikega prijatelja paraplegikov novinarja Henrika Übeleisa
  • memorialna disciplina - 100 m s standardnimi vozički - moški – ženske
  • tekmovanje ročnih kolesarjev za pokal ZPS (rekreativni in aktivni ročni kolesarji
Tekmovanje bo v vseh disciplinah potekalo posamično po skupinah - F51, F58, T51, T54 za ženske in moške ter posebna skupina za veterane. Skupine v katerih bo manj kot pet tekmovalcev bo organizator združil z eno izmed ostalih skupin. Rezultati bodo vrednoteni na podlagi tabel mednarodnega paraolimpijskega komiteja. Tekmovalci si morajo športno opremo, stole za mete in vozičke za vožnjo, zagotoviti sami. Pri metih bodo imeli na voljo en poizkusni met in šest metov v konkurenci. Sodniki bodo vpisali na tekmovalni list le najboljši izmerjen rezultat. Tekmovalne liste prejmejo le prijavljeni tekmovalci na dan tekmovanja na stadionu.Urnik tekmovanja:
  • 09.00 prihod tekmovalcev
  • 09.30 otvoritev tekmovanja
  • 10.00 troboj meti vsi tekmovalci
  • 12.00 ročno kolesarstvo za pokal ZPS med rekreativci na 1.500 m
  • 12.20 troboj vožnje (100, 200, 400 m), memorialni na 100 in 800 m - vsi tekmovalci
  • 14.00 ročno kolesarstvo za pokal ZPS med aktivnimi kolesarji na 5.000 m
  • 14.30 razglasitev rezultatov in podelitev priznanj.
Vsa lokalna društva prosimo in pričakujemo, da upoštevajo dogovor, ki je bil sprejet na 15. seji Upravnega odbora Zveze paraplegikov Slovenije in s tem zagotovijo ustrezno število tekmovalcev.