ZAVRTIMO SLOVENIJO – TRETJA ETAPA KRANJ

Na veledromu v Kranju Na veledromu v Kranju
Udeleženci 3. etape26. avgust 2015. Sončna sreda je v Stražišču pri Kranju prinesla obilo kolesarskih užitkov. Ročni kolesarji so v soorganizaciji s Kolesarskim klubom Sava Kranj širši javnosti prikazali čare kolesarjenja na velodromu.

Na velodromu, kjer se po navadi urijo naši najboljši tekmovalni kolesarji, so obiskovalci lahko preizkušali ročna kolesa in se na lastni koži prepričali, da je potrebno precej moči, da z rokami poganjaš kolo. Marsikdo ni mogel skriti občudovanja do ročnih kolesarjev, ki se udeležujejo evropskih in svetovnih tekmovanj in se domov vračajo z medaljami.

Na velodromu je svoje spretnosti z ročnim kolesom poleg obiskovalcev preizkusilo deset ročnih kolesarjev iz pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije - DP Gorenjske, DP Ljubljanske pokrajine, DP Severne Primorske in DP Jugozahodne Štajerske.

Anka Vesel, pobudnica akcijeVse zbrane so nagovorili glavni pobudniki akcije Zavrtimo Slovenijo Anka Vesel, Žiga Breznik, David Razboršek in Aleksej Dolinšek, nato je besedo prevzel podžupan Mestne občine Kranj Boris Vehovec in pozdravil akcijo ter prizadevanja organizatorjev. KK Sava Kranj so zastopali Franc Hvasti, častni predsednik, Bojan Homan, predsednik in direktor Matjaž Zevnik.

Direktor Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta RS – Soča mag. Robert Cugelj, ki se je iz Ljubljane v Kranj pripeljal kar s kolesom, je posebej poudaril pomembnost gibanja za invalide in kako bodo ročna kolesa pripomogla k hitrejši rehabilitaciji poškodovancev na njihovem inštitutu.

Udeležence kolesarskega dogodka, med katerimi so bili tudi nekdanji vrhunski kolesarji Bojan Ropret, Marko Baloh in Andrej Hauptman, je nagovoril tudi Peter Robnik, predsednik Društva paraplegikov Gorenjske. Poleg vseh ljubiteljev kolesarstva so prišli akcijo podpreti člani Kluba slovenskih biciklistov Ljubljana 1887 in Športnega društva Gorenjski glas. Prireditev je povezoval Anže Bašelj.

Sodelujte pri nakupu ročnega kolesa. Uporabniki Telekoma, Debitela, Izimobila, Tušmobila in Simobila lahko preko mobilnih telefonov pošljejo SMS s ključno besedo KOLO1 ali KOLO5 in s tem prispevajo 1 oz. 5 evrov za nakup ročnega kolesa. Sredstva lahko donirate tudi direktno na TR društva SI56 0204 5026 1521 406 (NLB d.d.), Športno društvo Eskadrilja 2050, Trnovska ulica 2, 1000 Ljubljana z obveznim pripisom ZAVRTIMO KOLESA.
Akcija Zavrtimo Slovenijo se nadaljuje 28. avgusta ob 17. uri pred kinom Metropol v Celju.