NA VRHU PONOVNO EKIPA DP CELJE

Celjani so morali premoč priznati Gorenjcem (v rdečih dresih) Celjani so morali premoč priznati Gorenjcem (v rdečih dresih)

Po zadnjem, petem krogu košarkarske lige ZPS SOČA OPREMA se je zaradi boljše koš razlike na vrh lestvice ponovno zavihtela ekipa DP Celje Thermana. Na drugem mestu je ekipa DP Kranj, na tretjem ekipa DP Ljubljana Mercator, na četrtem DP Maribor Palfinger Marine, na petem pa DP Novo mesto. V organizaciji Zveze paraplegikov Slovenje je zadnji krog rednega tekmovanja 1. marca 2015 v športni dvorani v Rušah pripravilo DP severne Štajerske.

V V prvi tekmi je ekipa DP CE Thermana premagala ekipo DP MB Palfinger Marine (58:45), v drugi je bila boljša ekipa DP LJ Mercator, ki je ekipo DP MB Palfinger Marine ugnala z rezultatom 50:40, v tretji tekmi z ekipo DP Celje Thermana slavila ekipa DP Kranj (51:49), četrto srečanje pa je dobila ekipa DP Ljubljana Mercator. Z rezultatom 49:33 je brez težav premagala ekipo DP Novo mesto.

Najboljši strelci po končanem tekmovanju: Gregor Gračner - DPLJ (164), Milan Slapničar DP NM (161) in Slobodan Banjac DPKR (129).

Tekme sta sodila Mitja Dečman in Smiljan Kereži, tekme pa sta spremljala tudi delegat lige Milan Lukan in vodja športa pri ZPS Gregor Gračner. Pokrovitelj lige je SOČA OPREMA.
Končnica lige bo 29. marca 2015 v Celju.