MARIBORČANOM TRI PRVA MESTA

20. jubilejni Grnjakov memorial 20. jubilejni Grnjakov memorial

FOTOGRAFIJE - Na jubilejnem 20. Grnjakovem memorialu in tretjem krogu ligaškega tekmovanja v kegljanju so kegljači Društva paraplegikov severne Štajerske osvojili kar tri prva mesta. Zmagali so v ekipnem tekmovanju ter v moški in ženski konkurenci.

Zmagovalka v ženski konkurenci Nataša GodecTekmovanje je na kegljišču v Ravnah na Koroškem 27. februarja 2015 pod taktirko Igorja Kasnika pripravilo Društvo paraplegikov Koroške, nastopilo pa je 33 kegljačic in kegljačev iz osmih pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije. Izostali so le kegljači Društva paraplegikov Gorenjske.

Pomerili so se v štirih kategorijah, rezultati pa so šteli tudi za ekipne uvrstitve v ligaškem tekmovanju. Tekmovalci so imeli na voljo 120 lučajev – 60 na polno in 60 na čiščenje.

V ekipni konkurenci je prvo mesto prepričljivo osvojila ekipa DP Maribor (2011), druga je bila ekipa DP Slovenj Gradec (1941), tretja ekipa DP Murska Sobota (1822), četrta ekipa DP Ljubljana (1807), peta ekipa DP Celje (1783), šesta ekipa DP Koper (1568), sedma ekipa DP Nova Gorica (1157), osma pa ekipa z dvema kegljačema DP Novo mesto (976).

Najboljši v moški konkurenciMed kegljačicami je tokrat največ kegljev podrla Nataša Godec – MB (505), na drugo mesto se je zavihtela Senka Ivaniševič – LJ (469), na tretje pa Marija Kerec – MB (403).
V najmočnejši moški konkurenci je bil najboljši Franc Simonič – MB (509), drugo mesto je osvojil Igor Kasnik – SG (509), tretje pa Janez Janžič – MB (507).
V svoji skupini so tekmovali nekoliko lažje gibalno ovirani kegljači tetraplegiki. Prvi je bil Henrik Plank – CE (508), drugi Damjan Hovnik – SG (458), tretji pa Slavko Dunaj – MS (458).

Med kegljači veterani je prvo mesto osvojil Anton Simonič – MS (523), drugo Franc Kuhelj – NM (495), tretje pa Janez Kokalj – LJ (453).

Pri tekmovalcih, ki so podrli enako število kegljev je o uvrstitvi odločalo število podrtih kegljev pri lučaji na čiščenje. Tekmovanje so vodili sodniki družine Kopmajer.