TRETJI KROG ŠAHOVSKE LIGE PRIPRAVILI MARIBORČANI

Tretji krog šahovske lige Tretji krog šahovske lige

FOTOGRAFIJE - V organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije je tretji krog šahovske lige v prostorih Taborke pripravilo Društvo paraplegikov severne Štajerske. Na tokratnem ligaškem tekmovanju se je na črno belih poljih pomerilo 26 šahistk in šahistov iz DP Istre in Krasa, DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja, DP ljubljanske pokrajine, DP jugozahodne Štajerske, DP Prekmurja in Prlekije ter domačinov DP severne Štajerske. Izostale so ekipe DP severne Primorske, DP Gorenjske in DP Koroške.

Najboljši v tretjem kroguPo pozdravnem nagovoru predstavnika društva Franca Nerata in predstavitvi sodnikovih pravil so šahistke in šahisti po švicarskem sistemu odigrali sedem krogov. Rezultati so šteli za posamične uvrstitve, rezultati v ekipnem tekmovanju pa za končne uvrstitve v šahovski ligi. Za razmišljanje pri posamičnih partijah so igralci imeli na voljo 10, težje gibalno ovirani tetraplegiki pa 12 minut.
V ekipni konkurenci je prvo mesto osvojila ekipa DP-Maribor (15), drugo in tretje sta si z enakim številom točk (14) razdelili ekipi DP Ljubljana in DP Celje, četrto mesto je osvojila ekipa DP Koper, (12.5), peto in šesto mesto pa s 5 točkami ekipi DP Murska Sobota in DP Novo mesto.
Najboljši v tretjem kroguMed posamezniki je bil najboljši Franci Pinter - MB (6), drugi je bil Bogdan Petek – MB (5,5), tretji pa Vojko Gašperut - KP (5). Med šahistkami je bila najboljša Jožica Kerč – CE (5), druga je bila Anica Radej – NM (2), tretja pa Hermina Namestnik (1.5).
Ob razglasitvi rezultatov je športnike nagovoril predsednik društva Alfred Lasetzky, tekmovanje je vodil arbiter Branko Vadlja, pokrovitelj šahovske lige pri Zvezi pa je GRADEX k.d. Šempeter v Savinjski dolini.

Vir: ZPS

mt_ignore    
Društvo paraplegikov
severne Primorske
Rejčeva ulica 5 - 5000 Nova Gorica
TRR SI56 0475 0000 1024 080
pri Nova KBM
05 300 28 22
040 543-338
041 393-410 predsednik
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Zadnje v galeriji