TRETJI KROG LIGE V STRELJANJU V DESKLAH

Tretji krog strelske lige v Desklah Tretji krog strelske lige v Desklah

FOTOGRAFIJEREZULTATI  Društvo paraplegikov severne Primorske je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije 19. februarja 2015 pripravilo tretji krog strelske lige. Na strelišču Strelskega društva "SALONIT" Anhovo v Desklah se je v streljanju s serijsko puško za končne uvrstitve v ligaškem tekmovanju pomerilo pet ekip, rezultati pa so v kategorijah SH1 in SH2 šteli tudi za posamične uvrstitve.En tekmovalec je nastopil tudi v streljanju z zračno pištolo.

V ekipnem tekmovanju je prvo mesto osvojila ekipa strelcev DP Murska Sobota (1020), druga je bila ekipa DP Ljubljana (992), tretja ekipa DP Novo mesto (966), četrta ekipa DP Koper (954), peta pa ekipa DP Celje (646). Med strelci skupine SH1 je največ krogov nastreljal legenda med strelci Franci Pinter – MB (362), drugo mesto je osvojil Srečko Petkovšek – KP (353), tretje pa Niko Goleš NM (334). Pri težje gibalno oviranih strelcih, ki v skupini SH2 streljajo z naslonom, je bil najboljši Slavko Dunaj MS (360), drugi je bil Ladislav Kepe – MS (354), tretji pa Jasmin Sabljakovič- LJ (349). Ivica Vukadin (SH1) – KR je v streljanju z zračno pištolo dosegel 329 krogov.

Tekmovanje je s sodniško ekipo vodil državni sodnik Henrik Valentinčič.