VOJKO GAŠPERUT – GAŠPER RAZSTAVLJA V GORICI

Gašperutova samostojna razstava v Gorici Gašperutova samostojna razstava v Gorici

V galeriji Kulturnega doma v Gorici (Italija) je 26. januarja 2015 samostojno razstavo odprl naš priznani slikar in polnopravni član Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami, Vojko Gašperut – Gašper. Že skoraj 120 samostojnih razstav se je zvrstilo v likovnem življenju Gašperjevega nadvse plodnega ustvarjanja. Za tokratno razstavo je pripravil trideset del, večinoma z motivi solin in Breginjskega Kota.

Umetnostna kritičarka Anamarija Stibilj – Šajn je ob odprtju razstave povedala, da Gašperja ocenjuje kot mediteranskega, primorskega kolorista, ki je na eni strani zvest krajinski zunanjosti in krajinski stvarnosti, ki ga vselej znova navdušuje, na drugi strani pa ob vseh teh videnih in doživetih občutkih razkriva tudi tisto, kar je njegovo najbolj intimno. Vojko tankočutno sledi krajini in tihožitni motiviki ter vse to prepoji z njemu lastno notranjo doživljajsko specifiko.
Naši likovni umetniki so bili že večkrat gostje Kulturnega doma v Gorici, ki so po besedah ravnatelja Igorja Komela znali tako italijanski kot furlanski publiki na pravilen pristen način predstaviti svoje ustvarjanje.
Gašperutove slike zaslužijo polno občudovanje – z očmi in srcem.