TRETJI KROG REGIONALNE LIGE PRIPRAVILI AVSTRIJCI

Tretji krog so pripravili Avstrijci Tretji krog so pripravili Avstrijci

V Avstrijskem mestu Wolfsberg so ekipe, ki tekmujejo v regionalni NLB Wheel ligi 1. februarja odigrale tretji krog. Košarkarsko srečanje tretjega kroga je pripravila domača ekipa RSV Kärnten, zaradi odstopa ekipe KIK Sana iz Sanskega mosta, ki je bila še pred leti nepremagljiva, pa se je nekoliko spremenil sistem točkovanja tekmovanja.
V prvi tekmi so Zagrebčani z rezultatom 59:55 odpravili Slovenijo, v drugi je domača ekipa RSV Kärnten morala priznati premoč ekipi KKI Vrbas, ki jo je porazila z rezultatom 59:84, tretja tekma pa je zmago prinesla favorizirani ekipi KKI Vrbas. Ekipo KKI Zagreb je ugnala z rezultatom 93:57.

Po tretjem krogu je na vrhu lestvice ekipa KKI Vrbas, druga je ekipa KKI Zagreb, tretja ekipa Slovenije, četrta pa ekipa RSV Kärnten.
Po treh krogih je največ košev dosegel Ademir Demirović KKI Vrbas (110), drugi je Elvir Modronja KKI Vrbas (97), tretji pa Damjan Lisska KKI Zagreb (86).
Ob spremljanju tekem tehničnega delegata  Milana Lukana sta tekme sodila Mitja Dečman  (SLOI) in Saša Lakić (BiH).